Piata Taraneasca si mesteri populari la MTR

BUCURESTI - 23 aprilie 2012

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Social

Intre 27 si 29 aprilie, de vineri pana duminica, dis-de-dimineata pana dupa-amiaza tarziu, zeci de producatori si mesteri populari va asteapta la Muzeul National al Taranului Roman, la Piata Taraneasca , cu produse traditionale romanesti si nu numai.

Piata Taraneasca si mesteri populari la MTR

Producatorii vor aduce: telemea, urda, cas afumat, branza cu busuioc sau patrunjel, branza de burduf si în coaja de brad, pastrama delicioasa, carnati si caltabos precum si alte delicii specifice zonelor de unde provin. Si cum pastrama nu merge decat udata din belsug, v-am pregatit vin de bautura, dar si palinca si licoare salajana.Li se adauga produse traditionale din carne de porc, vitel, oaie, gasca din Galati, Botosani, Brasov, Ialomita si Iasi, cascavaluri olandeze si dulciuri unguresti.Avem siropuri din muguri de brad si din fructe de padure, dulceturi de afine, capsune, merisoare, zacusti de ghebe si hribi, prajituri muntenesti si maramuresene, cozonaci, ciocolata de casa si halvita din miere , placinta de Turnu si alte deserturi delicioase.Nu vor lipsi magiunul, mierea de albine, mere si pere din livada, turta dulce , covrigi de la Pitesti si kürtős kalács.Din Muntii Apuseni veti gasi ceaiuri, tincturi, siropuri si alifii terapeutice, sapunuri de casa si cosmetice naturale  iar mesterii populari va vor întampina cu ceramica, obiecte din lemn, caciuli de blana si costume populare, cu ateliere de incondeiat oua, cioplitori in lemn, articole Hand Made si multe alte surprize.La Piata Taraneasca totul se ia pe degustate, iar pentru pofticiosi avem pregatita o terasa cu bucatarie traditionala romaneasca la ceaun, cu sarmalute si mamaliga, gratare si lipie damboviteanaIntre 27 si 29 aprilie, de la 10:00 pana la orele 18:00, în curtea Muzeul Taranului.

Despre Tactic Events & Marketing

“Piata taraneasca” este un concept deja consacrat de “piata” cu vanzare, destinat produselor traditionale romanesti, alimente proaspete (carne,branzeturi, legume, fructe, bauturi, compoturi, dulceturi, miere, turta dulce), naturale, ecologice, pregatite in vatra satului dupa retete specifice zonelor istorice/geografice.