Targuieli de primavara la MTR

BUCURESTI - 11 martie 2015

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Agricultura

Piata Taraneasca si Mester(Esti)! va invita in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, din 13 pana in 15 martie 2015, la evenimentul ” Targuieli de primavara ”.
Asa cum cere traditia la “Piata Taraneasca” de dulce sau de post , toate se iau pe degustate, iar cei mai priceputi mesteri si artizani din toate zonele tarii vor fi prezenti cu obiecte felurite.

Targuieli de primavara la MTR

Targuieli de primavara la MTR

La terasa traditionala vom prepara cel mai mare ceaun de post din Bucuresti. Acesta are 300 de litri, 600 de portii iar pentru pregatirea lui este nevoie de 50 de kg de fasole, 20 kg de ceapa,20 kg de ardei, 6 kg morcovi, 6 kg telina, condimente si verdeata si va fi pregatit sambata, 14 martie. Gospodinele dambovitene vor mai pregati si saramura de peste cu mamaliga, bors de peste si tocana de legume.

De post: siropuri, suc de mere, dulceturi, salate, muraturi si  zacusti de toate felurile preparate dupa retete cu traditie din Arges, Maramures, Harghita si Mures, turta dulce si covrigi din Pitesti, placinte de Turnu si placinte muntenesti cu: mar, dovleac, mac, visine si prajituri de post din Maramures, miere si produse apicole, poame fel de fel, rahat turcesc si cafea la nisip

De dulce: afumaturi traditionale din Arges, Timisoara, Sibiu si Bucuresti, branzeturi, casuri si cascavaluri argesene, pastrama si carnati,  halvita, ciocolata de casa, grilias si dulciuri specific banatene, prajituri de casa, tuici si fel de fel de bunatati.

Continuam seria promovarii mestesugurilor traditionale din satele romanesti dar si a tinerilor artisti din toata tara care vor fi prezenti cu: icoane, ceramica, papusi, panusa, lenm, cojoace si papuci, bijuterie traditionala si hand made, sapunuri de casa, ii si straie taranesti, fete de masa, stergare si fel de fel de tesaturi, sticla, lana impaslita, tablouri din flori, pernute din lavanda. Colectionarii sunt prezenti cu mobilier vechi, obiecte din gospodaria taraneasca, carte veche, portelan, si multe alte obiecte.

Va asteptam de vineri pana duminica, intre orele 10, 00 si 18, 00 sa targuiti la “Piata Taraneasca si Mester(Esti)!”, in curtea interioaras a Muzeului National al Taranului Roman. Intrarea este libera!

Despre Tactic Events & Marketing

“Piata taraneasca” este un concept deja consacrat de “piata” cu vanzare, destinat produselor traditionale romanesti, alimente proaspete (carne,branzeturi, legume, fructe, bauturi, compoturi, dulceturi, miere, turta dulce), naturale, ecologice, pregatite in vatra satului dupa retete specifice zonelor istorice/geografice.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/tactic-events-marketing/targuieli-de-primavara-la-mtr