Sistem de Navigatie Computerizata Stryker® pentru Chirurgia Ortopedica prezent in Romania

BUCURESTI - 23 iunie 2005

Comunicat tip General in Sanatate

In perioada 22 iunie – 30 iunie sistemul de navigatie produs de Stryker® leader mondial de piata in chirurgia ortopedica - companie prezenta si pe piata romaneasca de mai bine de 8 ani - va fi lansat si utilizat in premiera in salile de operatie de la Spitalul Universitar Bucuresti si Spitalul Foisor.

Sistem de Navigatie Computerizata Stryker® pentru Chirurgia Ortopedica prezent in Romania

In cursul acestei lansari care va avea loc Vineri, 24 iunie 2005 la Spitalul Universitar Bucuresti incepind cu ora 09:00, Sistemul de Navigatie Stryker® va fi utilizat in interventii chirurgicale pentru protezarea articulatiei genunchiului.
Acest sistem se adreseaza protezarii articulare (interne) a soldului si genunchiului, precum si interventiilor chirurgicale efectuate pentru corectarea diformitatilor coloanei (scolioze, etc.) si pentru stablizarea fracturilor osoase.
Sistemul de Navigatie Stryker® – Modulul pentru Genunchi este proiectat pentru a fi un sistem de planificare si ghidare intra-operatorie pentru chirurgie deschisa percutanata, asistata de computer. Sistemul este utilizabil pentru orice pacient si in orice situatie patologica deoarece foloseste ca sisteme de referinta structuri rigide, cum ar fi de exemplu femurul, tibia si pelvisul.
Ca sistem de ghidare computerizata fara utilizarea suportului imagistic (radiografii sau tomografie computerizata), Sistemul de Navigatie Stryker® – Modulul Ortopedic faciliteaza luarea unei decizii corecte în ce priveste alinierea si orientarea instrumentarului, componentelor de proba si, în final, a implanturilor articulare.
Beneficiul utilizarii Sistemului de Navigatie computerizate se extinde, in cele din urma, in mod direct asupra pacientului printr-o functionalitate imbunatatita a articulatiei protezate si printr-o viata prelungita a implantului.

Despre tam tam advertising

Evenimentul va fi organizat Vineri, 24 iunie 2005 in Amfiteatrul Mare la Spitalul Municipal si va debuta cu un briefing, dupa care se va tansmite in direct din sala de operatii in amfiteatru interventia chirurgicala care va dura aproximativ 2 ore.

Dupa incheierea interventiei chirurgicale echipa operatorie va raspunde intrebarilor si clarificarilor cerute de catre jurnalisti si ceilalti participanti invitati din spitale bucurestene de referinta, dupa care in jurul orei 12:00 toti participantii vor fi invitati la un prinz bufet.

Mirela Pop
Sales & Marketing Manager

Stryker Romania
19 Leonida Street, Bucharest, Romania
tel: +40 21 212 11 22
fax: +40 21 212 11 33
cell: +40 721 283 953
mirela.pop@stryker.com