DAN TUDORACHE, doneaza sange pentru bolnavii din Sectorul 1

BUCURESTI - 27 octombrie 2009

Comunicat tip General in Politic

Organizatia TSD – Sector 1 s-a aflat marti, 27 octombrie 2009, intre orele 8.30-9.00 la Centrul de Hematologie Dr. Felix pentru a dona sange bolnavilor din Sectorul 1 .
In incercarea de a ajuta mai multi bolnavi, prin donarea de sange Dan Tudorache, presedintele PSD Sector 1 a fost insotit de peste 75 de tineri studenti precum si de Cristina Mara, presedintele TSD –Sector 1.

Acestia au ales sa doneze azi sange in sprijinul Centrului de Hematologie si a tuturor bolnavilor din sectorul 1. Fiecare donator a trebuit sa indeplineasca mai multe conditii si anume: sa aiba varsta cuprinsa intre 18-60 de ani, sa fie perfecti sanatosi, sa fie odihniti si sa nu fi consumat bauturi alcoolice cu 48 de ore inaintea recoltarii. Trusele folosite pentru recoltarea de sange au fost de unica folosinta, iar inainte de recoltare toate persoanele au fost consultate de un medic pentru a stabili daca indeplinesc conditiile de donare. Un medic si o asistenta au asistat fiecare donator pentru a nu aparea complicatii.
Dupa recoltarea de sange, Dan Tudorache a afirmat: “ Echipa PSD a Sectorului 1 a dorit sa doneze sange pentru toti cei care au nevoie deoarece, din cantitatea de sange donata o singura data se pot extrage elementele care pot salva vietile a trei pacienti. In fiecare secunda, apare nevoia de sange. E vorba atat despre oameni accidentati, despre oameni in salile de operatii cat si despre oameni care sufera de afectiuni grave la care singura sansa este transfuzia de sange. Asadar, gandindu-ne la acesti oameni, am simtit nevoia sa salvam vieti. Impreuna cu studentii TSD-isti am ales astazi sa-i ajutam si noi pe toti cei care au nevoie de sange din Sectorul 1.”

Echipa de tineret a Partidului Social Democrat a fost insotita in acest demers si de unii consilierii locali ai PSD.


Despre Tara Image Grup

PSD SECTOR 1
Carmen Musceleanu
comunicare@psdsector1.ro