DAN TUDORACHE lanseaza ECOLOGICA 2009 pe Sectorul 1

BUCURESTI - 22 iunie 2009

Comunicat tip General in ONG

Presedintele PSD Sector 1, DAN TUDORACHE si Lavinia Sandru doresc azi un sector verde si initiaza pentru sectorul 1 din Capitala, cel mai cunoscut proiect al anului 2009-denumit „ECOLOGICA”.
Azi, la orele 10.00, la sediul la Universitatii Bioterra din Capitală şi intitulat 'Eco-Poliţia' a avut loc lansarea pentru sectorul 1. Proiectul este realizat în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Loteria Română si isi propune sensibilizarea opiniei publice şi stimularea organizării de manifestări şi acţiuni concrete pentru prezervarea cadrului natural existent, cu precădere a celui din mediul urban

Bucureştenii care doresc să trăiască într-un mediu mai curat, pot lua de acum înainte măsuri sesizând telefonic sau în scris echipe de eco-poliţişti gata să intre în acţiune, şi să vină la faţa locului pentru a constata existenţa grămezilor de gunoi sau devastarea spaţiului verde.

Iniţiativa constituirii primului lot de 45 de voluntari eco-poliţişti aparţine preşedintelui sectorului 1 al Partidului Social Democrat-Sector 1, Dan Tudorache şi preşedintelui Partidului Iniţiativa Naţională, Lavinia Şandru . Cei doi coordonează la nivelul sectorului 1 si respectiv la nivel naţional, programul 'Ecologica 2009'. .

Pentru început 'Eco-Poliţia' se va desfăşura pe teritoriul sectorului 1 iar Dan Tudorache spune că ajutorul eco-poliţiştilor nu va fi refuzat celorlalţi apelanţi. Cei doi corodonatori au promis că programul va fi extins în perioada următoare, astfel încât toţi bucureştenii să beneficieze în mod operativ de intervenţia eco-poliţiştilor.

Atât Dan Tudorache cât şi Lavinia Şandru au subliniat că, prin programul 'Ecologica 2009' doresc să-i sensibilizeze pe tineri şi nu numai să trăiască într-un mediu mai curat şi să le pese de locul în care aceştia respiră în fiecare zi, proiectul-pilot 'Eco-Poliţia' fiind corelat cu cerinţele Uniunii Europene la nivelul căreia există foarte multe acţiuni de voluntariat care îi responsabilizează pe cetăţeni.'Sectorul 1 este sectorul cu cea mai mare suprafaţă din Bucureşti, şi are totodată cea mai mare suprafaţă verde care trebuie păstrată şi protejată, pentru că fiecare dintre noi are nevoie de oxigen', a argumentat Dan Tudorache.

Echipa de eco-poliţişti s-a deplasat în Parcul bucureştean Bazilescu, unde a înmânat cetăţenilor o scrisoare care va ajunge, în perioada următoare, la toţi bucureştenii care locuiesc în sectorul 1. Prin intermediul acestora, coordonatorii 'Ecologica 2009' supun atenţiei cetăţenilor obiectivele principale ale acestui program şi îi informează despre faptul că echipele de eco-poliţişti sunt gata să răspundă apelurilor acestora.


Despre Tara Image Grup

Tot prin intermediul scrisorii, bucureştenii află şi adresa şi numerele de telefon la care pot fi apelaţi eco-poliţiştii: Calea Victoriei nr 216, sector 1, Bucureşti/ 021.-212.55.04: 021-212.55.05

Carmen Musceleanu
0721 721 357
comunicare@psdsector1.ro