Pentru a creste rata de supravietuire, pacientii cu melanom malign sau cancer gastric au nevoie de terapii tintite

BUCURESTI - 5 februarie 2015

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Sanatate, Farmaceutic

Progresele stiintifice in terapiile oncologice cu rezultate promitatoare pentru melanomul malign, cancerul de san, cancerul digestiv, cancerul pulmonar sau de prostata, precum si rezultatele abordarii sistemice a acestor diagnostice vor fi prezentate in cadrul conferintei organizate de TARUS Media in 19 februarie 2015 – "Tratamente Inovative in Oncologie. Terapia Personalizata si Imunoterapia Tumorilor Maligne".

Tratamente inovative in oncologie

Tratamente inovative in oncologie

Imuno-oncologia marcheaza o abordare inteligenta si inovatoare a medicinei personalizate, prin care tratamentul tinteste indirect celulele cancerigene prin stimularea sistemului imunitar. In Romania sunt necesare in primul rand ramburasarea produsilor aprobati in Comunitatea Europeana si, in al doilea rand, extinderea participarii in studii clinice europene si globale printr-o legislatie coerenta.

Melanomul malign, cancerul de san, cancerul digestiv, cancerul pulmonar sau de prostata sunt cancerele cu cea mai mare incidenta atat la nivel mondial, cat si in Romania unde, in 2012, de exemplu, au fost diagnosticate peste 1300 de cazuri noi de melanom malign. “Acesta constituie o problema majora de sanatate prin cresterea sustinuta a incidentei din ultimii 10 ani si prin mortalitatea ridicata, in lipsa unor tratamente eficiente. Melanomul malign inoperabil sau metastatic reprezinta o boala cu prognostic extrem de rezervat; supravietuirea globala este in medie de 6 luni. Dupa primul an de la diagnostic supravietuiesc mai putin de 25% dintre pacienti”, explica Dr. Dan-Corneliu Jinga, unul dintre speakerii conferintei organizate de TARUS Media.

In intervalul 1950-2010 nu a existat un tratament sistemic standard. Rezultatele au fost dezamagitoare, cu rate de raspuns ce nu au depasit 20% si cu supravietuirea globala medie cuprinsa intre 6 si 9 luni, usor mai buna comparativ cu lipsa tratamentului.  Descoperirea si aprobarea de catre Agentia Americana pentru Medicamente si Alimente (FDA) in 2011 a unor produse noi pentru terapia melanomului malign a schimbat complet prognosticul acestor pacienti.

In ceea ce priveste cancerul gastric, in cazul pacientilor in stadiu avansat “Apatinibul, molecula mica multitargetata cu activitata anti VEGFR a aratat o crestere a supravietuirii globale si a supravietuirii fara progresie la pacientii cu cancer gastric avansat pretratat cu 2 linii de tratament, ceea ce inseamna ca inhibitia angiogenezei ar putea fi o tinta continua in tratarea acestor pacienti”, explica Dr. Adina Croitoru, Departamentul de oncologie medicala, Institutul Clinic Fundeni. Dr. Adina Croitoru va vorbi in cadrul conferintei “Terapia Personalizata si Imunoterapia Tumorilor Maligne” despre progresele inregistrate in cazul cancerelor de pancreas, esofagian, gastric, hepatocelular si al cailor biliare.

Celor doi li se alatura specialisti din Marea Britanie si Elvetia, precum si cei mai buni oncologi din Romania.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Amgen Romania, KRKA, Novartis, Astellas, Caris Life Care, Farmaceutica REMEDIA si Torus Pharma.

 

Parteneri media: Medica Academica, The British Medica Journal – editia in limba romana, Viata Medicala, Pagina Medicala, Romanian Journal of Oncology&Hematology si Medical Manager

 

Pentru detalii si participare:

Cristina Draghescu, cristina.draghescu[at]tarus.eu, +40 758 046 947.

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/tarus-media1/pentru-a-creste-rata-de-supravietuire-pacientii-cu-melanom-malign-sau-cancer-gastric-au-nevoie-de-terapii-tintite