Porumbeii Florea Sorin cuceresc continentul African in cursa de la South African Million Dollar Pigeon Race

BUCURESTI - 20 decembrie 2016

Comunicat tip General in Afaceri, Social, Sport

Calitatile genetice ale porumbeilor Florea Sorin isi pun accentul pe cursele internationale. Si in cursele desfasurate pe continentul African porumbeii Florea Sorin au fost etalonul de performanta si determinare.

Team Florea Sorin castiga Victoria Falls World Challenge Pigeon Race, cursa One Loft, desfasurata pe continentul African, in Zimbabwe, in imediata apropriere a fluviului Zambezi si a cascadei Victoria

Team Florea Sorin castiga Victoria Falls World Challenge Pigeon Race, cursa One Loft, desfasurata pe continentul African, in Zimbabwe, in imediata apropriere a fluviului Zambezi si a cascadei Victoria

In cursa din 17 decembrie 2016, Hot Spot Car Race No. 2 – South African Million Dollar Pigeon Race , porumbeii Florea Sorin au fost imbatabili, ocupand locurile 1, 61, 150, 177, 227, 230, 445, 478, 513, etc. Porumbeii au fost eliberati la ora 05.30AM pe o vreme insorita dar rece, doar 16 °C. Pe intreaga distanta a cursei, 211km, au avut de infruntat un vant foarte puternic din fata (26km/h), lucru ce a facut cursa foarte solicitanta. 

In clasamentul porumbeilor din Romania, porumbeii Florea Sorin au ocupat locurile 1, 3, 5, 6, 7, 11, 14, 17 dovedind inca o data calitatile genetice de exceptie pe care acesti porumbei le detin.

 

Zborul de antrenament nr.10 castigat de porumbeii Florea Sorin – Victoria Falls World Challenge Pigeon Race

Dupa victoria absoluta din cursa Hot Spot Car Race No. 2 – South African Million Dollar Pigeon Race, titulatura de campioni ai celor mai dure curse este conturata si mai puternic de victoria in zborul de antrenament nr.10 Victoria Falls World Challenge Pigeon Race.

In cursa de antrenament nr.10 Victoria Falls World Challenge Pigeon Race porumbeii au fost lansati la ora 17.12.2016 06:00:00 (GMT +2:00) din Hwange. Distanta parcursa a fost de 86km. Conditile meteo au fost, ca deobicei, foarte solicitante: vant din fata si scurte furtuni. Va reamintim ca Victoria Falls World Challenge Pigeon Race este cea mai solicitanta si cea mai grea cursa la nivel mondial. Dintr-un total 1710 porumbei inscrisi la startul competitiei doar 614 porumbei au reusit sa ramana in cursa. 

Victoria Falls World Challenge Pigeon Race, cursa One Loft, desfasurata pe continentul African, in Zimbabwe, in imediata apropriere a fluviului Zambezi si a cascadei Victoria s-a dovedit a fi una dintre cele mai dure, solicitante si periculoase curse columbofile de pe mapamond.

In perioada de carantina si chiar de la primele antrenamente conditiile meteo si pericolele naturale ale zonei si-au spus cuvantul. Asa cum se poate observa din informatiile afisate de catre organizatori din cei 1710 porumbei sositi in volierele Victoria Falls in perioada 1.07-20.08.2016, 170 porumbei au murit in perioada de carantina (climatul dur, cu umiditate mare, precum si alte probleme de sanatate) si alti 140 de porumbei in primele antrenamente  de orientare desfasurate in zona volierelor. Trebuie mentionat faptul ca zborurile de orientare nu solicita concurentii nici macar pe jumatate pe cat solicita cursele propriuzise. 

 

Un alt aspect foarte important este realul pericol pe care-l reprezinta animalele salbatice. Hwange National Park fiind o rezervatie naturala in care se regaseste mai toata fauna africana. Practic orice moment de odihna pe care un porumbel il face, il transforma intr-o potentiala victima. 

Principali factori care influenteaza atat mortalitatea cat si starea generala a porumbeilor sunt conditile meteo. In aceasta perioada a anului in zona Hwange intalnim dese furtuni, cu ploi torentiale si fluctuatii ale temperaturii atat la sol cat si in aer, foarte mari, cu maxime de peste 40 grade celsius resimtite de catre organismul uman.  Umiditatea dupa aceste furtuni creste foarte mult aerul devenind greu respirabil.

Practic, din cei 1710 porumbei inscrisi in cursa, dupa 9 antrenamente si 2 HotSpot-uri , au ramas in cursa doar 613 porumbei.

Fara sa gresim catusi de putin, doar cei mai puternici porumbei termina cursa. Porumbeii Florea Sorin isi dovedesc inca o data calitatile de mari campioni cu gene excelente.

Team Florea Sorin castiga cursa nr.2 Hot Spot Car Race South Africa Million Dollar Pigeon Race si cursa de la Victoria Falls in aceeasi zi

Exact ca intr-o poveste de succes… acum cativa ani Florea Sorin a avut un vis, un vis de a ajunge in topul crescatorilor de succes la nivel international. Asadar, in numai cativa ani mai tarziu, Florea Sorin si-a realizat visul. Pe 17 decembrie a cucerit continentul African catigand locul 1 in cursa nr 2 Hot Spot Car Race South Africa Million Dollar Pigeon Race & si locul 1 la Victoria Falls World Challenge Pigeon Race.

Despre Team Florea Sorin

Team Florea Sorin a initiat parteneriate columbofile cu mari campioni internationali precum : Alfons Klaas , Klaus Stiener si Andreas Drapa in Germania , Marcel Sangers in Olanda si Eros Carboni in Italia . La cei mentionati anterior , au fost trimise loturi de cate 20-25 de pui , cu inele romanesti , pentru a concura in cele mai puternice campionate din lume.