Sfârșit de an cât se poate de prolific pentru porumbeii Team Florea Sorin care au excelat la cele mai titrate competiții de profil din lume

BUCURESTI - 6 februarie 2020

Comunicat tip General in Afaceri, Social, Sport

Când vorbim de sportul columbofil Românesc la nivel internațional inevitabil trebuie să facem referire la un nume, Florea Sorin. De departe cel mai mare investitor european în acest domeniu domnia sa este exemplul elocvent al împletirii armonioase între pasiune, sport și performanță. Prin investițiile de marcă făcute a reușit rapid să facă cunoscut numele țării noastre la nivel mondial. Apoi au apărut rezultatele care au surprins pur și simplu cunoscătorii cu notorietate în domeniu. Anul recent încheiat nu a făcut excepție fiind încununat cu rezultate de top la nivel european și mondial.

Team Florea Sorin, cea mai valoroasă volieră de reproducție din sud-estul Europei

Team Florea Sorin, cea mai valoroasă volieră de reproducție din sud-estul Europei

 “În Belgia nu poți fi considerat columbofil de top decât atunci când câștigi un consurs național, din acel moment capeți o notorietate și o apreciere unanimă. Iar Team Florea Sorin alături de partenerul său din Belgia, Guy Van Der Auwera, a câștigat locul 1 încă de la prima participare. ”  

Dl. Sorin Florea

Porumbeii Team Florea Sorin au obținut rezultate impresionante în 2019.  Columbodromul Million Dollar Pigeon Race din Africa de Sud, Campionatul din Taiwan, National Bourges Yearlings în Belgia,  National KBDB Grand Demifond în Belgia, sunt doar câteva din competițiile la care au excelat.

 

Loc 1 în Hot Spot Race nr.3 (CAR WINNER) de la South African Million Dollar Pigeon Race.

Porumbeii Team Florea Sorin, după rezultatele excelente obținute în columbodroamele din Thailanda în prima zi de Crăciun, au excelat și în renumitul columbodrom South African Million Dollar Pigeon Race ocupând locul 1 în cea de a treia cursă Hot Spot CAR WINNER. Pentru acest concurs, care a avut distanța de 264 de km, au fost angajați 2071 de porumbei rămași în competiție. Lansarea s-a făcut la ora 05:30, iar primii porumbei au început să sosească după aprope trei ore de zbor. Marele câștigător, porumbelul lui Florea Sorin, a fost înregistrat la 08:18:29, după 2h și 48 de minute de zbor, cu o viteză medie de 1566,78 m/m.

Beautiful Ragno, câștigătorul locului 1 și al premiului, o mașină de lux de ultimă generație oferită de către organizatori, este un porumbel cu un pedigree fabulos (Il Ragno, daughter Beautifull și De Beautifull pe partea mamei / Balthasar și New Balthasar pe partea tatălui). El este un nepot al celebrului Il Ragno, reproducător de bază în volierele Team Florea Sorin și probabil unul dintre cei mai buni porumbei originali De Rauw-Sablon din lume.

Este deja a doua oară când Team Florea Sorin câștigă marele premiu al unei curse la South African Million Dollar Pigeon Race, după ce în 2016 reușea aceeași performanță obținând ca premiu un Mercedes AMG GT.

 

Pentru prima dată un român a câștigat columbodromul din Taipei-Taiwan, campionat care cuprinde etape de o duritate excepţională.

Pe parcursul unui an calendaristic, în Taiwan au loc 4 sezoane sau campionate, în care concurează doar puii din anul respectiv. Cele 4 competiții se desfășoară la intervale de 3 luni și fiecare campionat este împărțit, la rândul său, în 6 etape, dintre care prima este o etapă de calificări, iar ultima cursă este finala campionatului. Cursele au loc întotdeauna din 3 în 3 zile, doar în cazul unor condiții meteo extreme putându-se anula sau decala etapele respective. Porumbeii sunt lansați la toate cursele de pe vapor, toată distanța pe care o au de parcurs fiind exclusiv deasupra apelor oceanului Pacific, cu un vânt foarte puternic din față și umiditate de peste 90%.

Un număr uriaș de 10190 de pui au fost înscriși la startul competitiei. În urma antrenamentelor și a etapei de calificări au ramas 2465 de porumbei care au fost pregătiți pentru prima etapă a campionatului. În cadrul primei etape, 11 porumbei “Team Florea Sorin” au fost lansați de la 230 de km, 7 dintre aceștia reusind să termine cursa. A urmat a doua etapă, în cadrul căreia din cei 7 porumbei ai Team Sorin Florea, 5 au terminat cursa. În etapa a treia toti cei 5 porumbei lansați au terminat cursa. În a patra etapă, premergatoare finalei, Sorin Florea și partenerii săi au avut 3 porumbei calificați în cursa finală. Primul porumbel sosit în finală, 19/725822, unul dintre cei trei porumbei Team Florea Sorin, a făcut ca Sorin Florea și partenerii săi să fie câștigătorii primului campionat de anul aceasta din Taiwan.

 

Tandemul Team Florea Sorin - Guy Van der Auwera, campioni naționali în Belgia

În 2018 Team Florea Sorin a început colaborarea cu Guy Van der Auwera, columbofil și director de vânzări al cunoscutului brand columbofil Vanrobaeys. După extraordinarul rezultat realizat la cursa națională Bourges 1, unde tandemul a reușit locul 1 Național yarlingi împotriva a peste 18.000 de porumbei și locul 5 pe întregul clasament al concursului din aproape 42.000 de porumbei, Florea Sorin și Guy Van der Auwera au devenit campionii naționali ai Belgiei câștigând locul 1 la National KBDB Grand Demifond.

Florea Sorin, ambasador oficial al columbofiliei românești

Cu astfel de rezultate, pe care Team Florea Sorin le realizează tot mai des, numele țării noastre este rostit în cele mai importante competiții din lume. Valoarea genetică extraordinară deținută în volierele lui Florea Sorin își spune cuvântul, iar extraordinarul rezultat, locul 1 Național KBDB Belgia, dovedește că porumbeii reproduși de Team Florea fac față în cele mai importante competiții columbofile. Aceste rezultate nu pot decât să ne bucure pentru că unul dintre cei mai importanți columbofili din Europa poartă cu mândrie numele țării noastre, iar tricolorul nostru își face loc alături de alte țări importante din lumea columbofilă.

Recent declarat ambasador oficial al columbofiliei românești de către Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei din România, tocmai pentru că face cunoscut numele țării noastre și porumbeii din România în întreaga lume columbofilă, din Occident și nu numai, Florea Sorin este printre foarte puținii columbofili români care se poate lăuda că participă la concursurile cu porumbei în Belgia, „patria” porumbelului voiajor modern.

Despre Team Florea Sorin

Columbofilul și omul de afaceri Florea Sorin s-a hotărât de la bun început că nu se poate limita doar la granițele României, fiind convins pe deplin de faptul că puii cu inele românești pot concura de la egal la egal cu orice porumbei, în orice colț al planetei. Din acest motiv Team Florea Sorin a inițiat parteneriate columbofile cu mari campioni internaționali precum: Alfons Klaas, Klaus Stiener și Andreas Drapa în Germania, Marcel Sangers în Olanda și Eros Carboni în Italia. La cei menționați anterior, au fost trimise loturi de câte 20-25 de pui cu inele românești, pentru a concura în cele mai puternice campionate din lume. Rezultatele au început deja să apară, în Germania fiind de-a dreptul excepționale. De asemenea, un parteneriat a luat naștere și în Belgia, împreună cu tânărul Valentin Burdusel, noul tandem activând în Antwerp - provincia cu cea mai mare concurență de viteză-demifond din toată Belgia, locul unde a luat naștere porumbelul voiajor.