Triplu impact - Porumbeii Team Florea Sorin obțin 3 victorii formidabile în 3 dintre cele mai importante competiții columbofile din lume

BUCURESTI - 28 mai 2019

Comunicat tip General in Afaceri, Social, Sport

Team Florea Sorin câștigă Locul 1 la finala campionatului din Taipei, Taiwan, locul 1 în prima cursă Hot Spot Car a columbodromului Victoria Falls Challenge Pigeon Race din Zimbabwe și locul 1 National Bourges, Belgia.

Silver Dream - Locul 1 la Hot Spot car race 1 -columbodromul Victoria Falls

Silver Dream - Locul 1 la Hot Spot car race 1 -columbodromul Victoria Falls

  “ Îi mulțumesc tatălui meu, Florea Ion, pentru hobby-ul superb pe care mi l-a transmis, dar și echipei Team Florea Sorin pentru efortul depus și pentru profesionalismul dovedit, fără de care aceste rezultate extraordinare nu ar fi fost posibile.“ 

dl.Sorin Florea

Victorie formidabilă a porumbeilor Team Florea Sorin în prima cursă Hot Spot 1 Car Race de la Victoria Falls Challenge Pigeon Race, Zimbabwe.

Silver Dream, BE 18-6039334, a câștigat prima cursă Hot Spot 1 Car Race a acestui sezon, fiind primul porumbel activat din top 10 porumbei sosiți. Silver Dream are un pedigree fantastic fiind nepot din Brother Amalia X Sister New Freddy pe partea tatălui și Dream X Sister Witpen Patron din partea mamei.

Toți porumbeii Team Florea Sorin au evoluat excelent, clasându-se pe locurile 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9 în clasamentul Porumbeilor din România și pe locurile 5, 25, 105,112, 182, 191 în clasamentul general.

 

În aceeași zi domnul Sorin Florea a câștigat locul 1 National Bourges yearlings în Belgia (din 17911 porumbei) și locul 5 la lansare din 41989 porumbei (24078 old birds & 17911 yearlings)

Alături de partenerul său din Belgia, Guy Van Der Auwera, Florea Sorin a câștigat locul 1 Național Yarling la concursul de la Bourges și locul 5 pe lansare din 41 989 de porumbei, Bourges fiind una dintre cele mai importante etape naționale din Belgia, iar concurența din campionatul belgian nu mai are nevoie de prezentare. La capătul unui zbor de 498.060 km, femela BE 18-6039650 a parteneriatului Guy Van Der Auwera & Florea Sorin a fost constatată la 14:40:27, reușind o viteză de 1243.75 m/min. Pedigree-ul femelei este unul deosebit,  BE 18-6039650 fiind, printre alții, descendenta lui „The Gilbert” al lui Erik Limburg și a lui „Wittekop Silvester” și „Willyke” ai lui Bart Geerinckx.

 

Pentru prima data un român câștigă columbodromul din Taipei-Taiwan, campionat care cuprinde etape de o duritate excepţională.

Pe parcursul unui an calendaristic, în Taiwan au loc 4 sezoane sau campionate, în care concurează doar puii din anul respectiv. Cele 4 competiții se desfășoară la intervale de 3 luni și fiecare campionat este împărțit, la rândul său, în 6 etape, dintre care prima este o etapă de calificări, iar ultima cursă este finala campionatului. Cursele au loc întotdeauna din 3 în 3 zile, doar în cazul unor condiții meteo extreme putându-se anula sau decala etapele respective. Porumbeii sunt lansați la toate cursele de pe vapor, toată distanța pe care o au de parcurs fiind exclusiv deasupra apelor oceanului Pacific, cu un vant foarte puternic din fata si umiditate de peste 90%.

 Un număr uriaș de 10190 de pui au fost înscriși la startul competitiei. În urma antrenamentelor și a etapei de calificări au ramas 2465 de porumbei care au fost pregătiți pentru prima etapă a campionatului. Pe 7 aprilie, cei 11 porumbei “Team Florea Sorin” au fost lansați de la 230 de km, 7 dintre acestia reusind sa termine cursa. A urmat o altă etapă, de la distanța de 260 de km, în cadrul căreia din cei 7 porumbei ai Team Sorin Florea, au terminat cursa 5. Etapa a treia, de la 290 de km, a fost una foarte reușită pentru columbofilul român, toți cei 5 porumbei angajați întorcându-se în crescătorie. A patra etapă, desfășurată de la distanța de 320 de km, a avut la start 487 de porumbei, dintre care au terminat cursa 277. În urma acestei etape, premergătoare finalei, Sorin Florea și partenerii săi au avut 3 porumbei calificati in cursa finala. Pentru cursa finală de la 320 de km, condițiile meteo au fost unele extrem de dificile. Porumbeii au avut de înfruntat o temperatură de peste 32 C, vânt puternic din față si umiditate de peste 90%. La ora 14:05 a fost înregistrat primul porumbel sosit, 19/725822, unul dintre cei trei porumbei Team Florea Sorin, care a făcut ca Sorin Florea și partenerii săi să fie câștigătorii primului campionat de anul aceasta din Taiwan.

Practic, columbofilul bucureștean Sorin Florea este singurul român care a reușit o astfel de performanță extraordinară.

Despre Team Florea Sorin

Sorin Florea, alături de echipa sa, este columbofilul român cel mai cunoscut pentru participările de succes la columbodroamele importante din lume. În 2017, Sorin Florea a încheiat un parteneriat cu o echipă de columbofili taiwanezi, în urma căruia s-a realizat o colaborare deja foarte rodnică, cea mai recentă realizare fiind câștigarea campionatului din Taipei.