„D’ale carnavalului”, în premieră la Teatrul Elisabeta

BUCURESTI - 6 decembrie 2021

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, ONG, CSR

Teatrul Elisabeta prezintă prima producție bazată pe un text de I.L. Caragiale. „D’ale carnavalului”, în regia lui Șerban Puiu, va avea premiera în luna decembrie și se va bucura de o distribuție de excepție.

"D'ale Carnavalului"- în premieră la Teatrul Elisabeta

Bine-cunoscutele personaje caragialiene, prinse în celebrele triunghiuri amoroase, vin în premieră pe scena Teatrului Elisabeta. Letiția Vlădescu, Vasile Calofir, Dan Cogălniceanu și Marcelo Cobzariu sunt doar câțiva dintre actorii care vor face parte din acest prim proiect bazat pe textele lui Caragiale. Alături de ei, sub îndrumarea regizorului Șerban Puiu, vor debuta tineri absolvenți de actorie, pe care Teatrul Elisabeta a decis să-i sprijine încă de la începutul profesiei lor.

Un bilet pierdut, o sticluță cu „vitriol”, o mahala în plin carnaval, deghizări și situații absurde – „D’ale carnavalului” urmărește aventurile unor personaje de la marginea orașului, prinse în vârtejul triunghiurilor amoroase.

Comedia „D’ale carnavalului” este parte a proiectului „Mofturi și comedie la Elisabeta”, care se desfășoară în perioada 15 septembrie-15 decembrie 2021. Proiectul beneficiază de finanţare de la bugetul local al Sectorului 5, prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache” în domeniul cultură/sport/educație. Obiectivul general al proiectului este creșterea accesului cetățenilor din Sectorul 5 la o ofertă culturală de calitate și, în egală măsură, creșterea accesului la creația caragialiană – transpusă de o echipă artistică valoroasă într-un spectacol realizat la cel mai înalt nivel.

Premiera va avea loc pe data de 10 decembrie la Teatrul Elisabeta. Din distribuție fac parte: Hristu Trică, Marcelo Cobzariu/Dan Cogălniceanu, Ștefan Pavel/Mihnea Nicolau, Vlad Lință, Vasile Calofir, Amanda Petrișor, Letiția Vlădescu, Robert Onofrei, Diana Cuculea și Iulian Bălan, cu participarea lăutarului Elvis Buruiană.

Mai multe detalii despre proiectul „Mofturi și comedie la Elisabeta” pe TeatrulElisabeta.ro

Proiect finanțat din fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 5 al Municipiului București prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”, prin programul de finanțare nerambursabilă în anul 2021, în baza Legii nr. 350 din 2 decembrie 2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Sectorului 5 al Municipiului București.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/teatrul-elisabeta/d-ale-carnavalului-in-premiera-la-teatrul-elisabeta