Ziua Internaţională a Cafelei la Teatrul Elisabeta - comedia TOC TOC şi cafea cadou

BUCURESTI - 16 septembrie 2015

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Teatrul Elisabeta deschide noua stagiune marți 29 septembrie, de Ziua Internațională a Cafelei cu cea mai de succes comedie franțuzească a ultimilor ani: TOC TOC . Spectatorii vor primi cadou cafea Stretto și fotografii pentru sesiunea de autografe și socializare cu actorii care joacă în piesă: Anca Țurcașiu, Andrei Duban , Mihai Gruia Sandu , Monica Ciută, Andrei Mateiu, Doina Antohi și Daniel Burcea.

Seventa din comedia TOC TOC

Seventa din comedia TOC TOC

 O comedie irezistibila 

Elle, Paris

Marti 29 septembrie se sărbătorește peste tot în lume Ziua Internațională a Cafelei.   Teatrul Elisabeta a ales această zi festivă pentru a inaugura noua stagiune 2015/2016 cu spectacolul TOC TOC, o comedie care în ultimii ani s-a jucat cu mare succes la public peste tot în lume fiind vizionată de peste 1 milion de spectatori în Argentina, peste 700.000 spectatori în Madrid și peste 200.000 de spectatori în Brazilia.

Descrisă de Elle, Paris drept "o comedie irezistibilă", TOC TOC îi antrenează pe spectatori  într-o serie de întâmplări hazlii în care poantele de limbaj și gagurile vizuale se succed în ritm alert dezvăluind ce legătură poate să existe între o maniacă a curățeniei (Monica Ciută), un taximetrist obsedat de calcule (Andrei Duban), un tânăr care se deplasează sărind de pe o piesă de mobilier pe alta (Andrei Mateiu), o habotnică ce are și mania verificărilor (Anca Țurașiu), o tânără care repetă fiecare frază de două ori (Doina Antohi) și un individ care are ieșiri verbale și gesturi bruște (Mihai Gruia Sandu).

La sosirea la teatru, spectatorii vor fi întâmpinați cu cafea Stretto din partea casei,  iar la finalul sesiunii de terapie prin râs vor putea discuta și face poze cu actorii în cadrul unei sesiuni de autografe și socializare.

Spectacolul începe la ora 20:00 și durează 1 oră și 40 de minute.

Regia este semnată de Ricard Reguant, regizorul spaniol care în urmă cu 10 ani a montat la Teatrul Național din București primul musical de tip Broadway din Romania, Muzicalul Chicago. Traducerea si adaptarea textului este realizată de Irina Margareta Nistor, iar scenografia este semnată de Ioana Pashca.

Biletele pot fi achiziționate fie direct de la casa de bilete a Teatrului Elisabeta(bd. Elisabeta nr. 45, Sector 5, București, vizavi de Cișmigiu) intre orele 10 si 22 (tel: 0727.703.703), fie online de pe pagina web oficiala a teatrului: www.TeatrulElisabeta.ro

Mai multeinformații despre spectacol puteți găsi pe pagina oficială de Facebook www.Facebook.com/TeatrulElisabeta și pe pagina web oficială www.TeatrulElisabeta.ro

Deși consumul de cafea in Occident este unul relativ recent, el era apărut cu peste o mie de ani în urmă Orient. Prima referință cu privire la cafea o regăsim în îndepărtata Etiopie unde o legendă povestește despre un păstor care a observat efectul stimulant pe care îl aveau boabele roșii de cafea asupra caprelor pe care le păzea. În jur de 1.000 e.n. renumitul tămăduitor Avicena administra cafeaua pe post de medicament. Devenită foarte populară în lumea arabă, cafeaua a intrat în Europa spre finalul secolului al XIV-lea prin portul Veneția unde aveau loc schimburile comerciale cu negustorii arabi. Bautura a început sa devină populară când comercianții de limonadă au introdus-o în oferta lor ca alternativă la băuturile reci. Johann Sebastian Bach chiar a creat o compoziție dedicată cafelei  - Cantata Cafelei.  In momentul de față  peste 40% din cafeaua mondială este produsă în Africa și America de Sud, iar cel mai mare consum de cafea/capitală din lume se înregistrează în Finlanda, Suedia, Norvegia și Danemarca.

Teatrul Elisabeta este un loc special în care se îmbină actul artistic, cu divertismentul și socializarea. Este un loc în care arta nu este o experieță pasivă, în care spectatorul este participant, vrea să se implice și să împărtășească cu cei din jur ceea ce trăiește și simte. Este un loc în care se formeaza și se consolidează o comunitate – comunitatea celor care vor să experimenteze arta și divertismentul de calitate.

Partenerii Spectacolului sunt: Kika, Cumpana, StarTaxi, Benvenuti, Yokko, Alka, Stretto.

Partenerul oficial al teatrului in stagiunea 2015/2016 este Praktiker.

Partenerii media ai Teatrului Elisabeta sunt: Magic FM, Beau Monde Style, Femeia, Femeia de Azi, Ioana, /Zelist Monitor, Comunicatedepresa.ro, TVCity  și StarTaxi.