Aparate de aer condiționat ieftine sau performante?

BUCURESTI - 22 iunie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C

Deja ne apropiem de mijlocul acestui sezon în care aparatele de aer condiționat ieftine sunt la mare căutare iar asta se datorează faptului că de regulă ne gândim că nu merită să investim foarte mult într-un aparat pe care îl folosim pentru aproximativ câteva luni pe an.

Aparate de aer condiționat ieftine sau performante?

Există totuși unele neajunsuri ale aparatelor de aer condiționat ieftine, și anume lipsa unor funcții suplimentare care asigura mai mult confort și o calitate sporită a aerului, sau chiar fiabilitatea.

Chiar dacă nu folosim foarte mult timp un aparat de aer condiționat, nu este de dorit să se strice exact când avem nevoie de el, fapt pentru care nu aș recomanda un aparat noname.

În ultima perioadă, cele mai vândute aparate de aer condiționat sunt din clasa energetică A++, cu puterea de 12000 BTU. Un astfel de aparat este perfect pentru un spațiu de 24-35 metri pătrați.

Din această categorie, aparatele încep de la prețul de puțin peste 1000 lei pentru cele ieftine și peste 2000 lei pentru cele cu dotări de ultimă generație.

Există șansa să prindeți și oferte, iar în prețul de puțin peste 2000 lei să găsiți aparate de aer condiționat foarte bune, precum Samsung AR12KSWSBWKNZE cu modul Wi-Fi integrat ce permite comandarea lui de la distanță prin intermediul internetului.(dând click pe denumirea lui veți putea citi mai multe informații despre acest aparat de ultimă generație).

Aparate de marcă cu dotări medii se găsesc pe la 1800 lei, și includ funcții precum autocurațare, fast cool, sau autorestart. Poate cea mai utilă dintre ele este funcția autocurățare ce nu permite formarea mucegaiului în interiorul aparatului.

Activând această funcție, după oprirea aparatului, ventilatorul continuă să meargă o mică perioadă pentru a elimina umezeala acumulată în unitatea interioară.

Aparatele de condiționat fără această funcție sunt predispuse să facă bacterii și mucegaiuri atât în unitatea interioară cât și pe conducte, acestea ducând la un miros neplăcut în cameră, pot cauza alergii și alte probleme de sănătate.

Mai trebuie spus că unele aparate vin cu kit de instalare inclus, iar altele nu au acest kit care de regulă costă aproximativ 120 lei. Pentru aparatele cu kit inclus în pachet, instalarea propriu-zisă costă aproximativ 200 lei, în funcție de localitatea și firma la care apelați.

Să nu vă gândiți că un aparat de aer condiționat ar fi mai practic deoarece pentru a avea un randament cât de cât, și acesta are nevoie de evacuarea aerului cald către exterior. Fără a-i monta evacuarea, aceste nu va fi cu mult mai bun decât un ventilator.

Așadar decât un aer condiționat mobil, mai bine mergeți pe un aparat de aer condiționat cu unitate exterioară, fie el și unul ieftin. Dacă mai doriți să aflați aprecieri despre alte produse, intrați pe site-ul http://xpnet.eu


P.S. Până mâine inclusiv (23 iunie 2016) este revoluția prețurilor la eMAG și găsiți o mulțime de produse la reduceri mari.