Despre laptopurile second-hand si nu numai

BUCURESTI - 6 aprilie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C

Multa lume este sceptica in ceea ce tine de laptopurile second hand, insa, s-a dovedit ca o mare parte din cei ce au achizitionat asemenea laptopuri, s-au declarat mai mult decat multumite de investitia facuta, de altfel, calculatoarele sunt deseori o alegere mult mai buna decat laptopurile, o componenta putand fi schimbata cu usurinta, pe cand, la laptop este nevoie de destul de multa "migaleala".

De altfel, intr-un pret de maximum 1.000 de lei, se poate obtine un calculator ideal, atat din punct de vedere al activitatilor normale, dar si din punct de vedere al gaming-ului, in ziua de astazi majoritatea tinerilor achizitionand calculatoare de acest tip, deoarece, au un pret mai scazut, iar, componentele sunt unele mai mult decat ideale. S-a vazut in ultima vreme ca si SSD-urile ieftine sau second-hand sunt foarte cautate pe internet, si, trebuie alese cu o mare grija, de pe site-uri de specialitate.

Multi oameni din zilele de astazi se orienteaza spre laptopurile second hand, deoarece, sunt ieftine, si, in cele mai multe cazuri bune, astfel, pentru maximum 500 de lei, putand achizitiona un sistem destul de performant ce se descurca fara probleme la activitati normale, cum ar fi naviagarea pe internet, sau vizionarea filmelor. Insa, mai sunt si cei ce doresc o activitate sporita a calculatorului, pentru acestia, calculatoarele de acest tip, nu costa mai mult de 1.300-1.400 de lei.

De cele mai multe ori, un laptop de acest tip este o alegere ideala, mai ales daca cel ce l-a detinut inainte s-a comportat cu acesta normal, fara a-l supune la operatiuni dificile, sau alte lucruri asemanatoare. Insa, articolul asta nu este destinat doar celor impatimiti de calculatoare, deoarece, multi dintre voi va doriti si un ultrabook ieftin, spre a avea o protablitate cat mai mare, dar trebuie avute in vedere, cateva aspecte pe care vi le vom prezenta mai jos.

Daca v-ati gandit sa achizitionati asemenea laptopuri second hand, este bine sa aveti in vedere cateva "reguli":

- Este ideal sa priviti cu atentie calculatorul inainte de achizitionare, iar, daca aveti oportunitatea de a-l proba pentru o scurta perioada de timp, ar fi ideal sa o faceti, deoarece, in afara aspectului sau, "sub capota" calculatorului, se pot gasi si anumite imperfectiuni.

- In momentul cand aprindeti calculatorul la magazin sau la detinator, este ideal sa va duceti sa verificati daca caracteristicile de pe foaie, bat cu cele din calculator.

- Aspectul: Un lucru ce poate transa deseori problemele de functionabilitate ale unui calculator de acest tip este aspectul. Astfel, daca sistemul pe care doriti sa il achizitionati nu arata cat de cat bine, ati putea sa va orientati catre alt PC, deoarece, daca nici aspectul exterior nu ajuta, este clar cum va rula acel calculator.

 

Ne-am gandit la aceste aspecte, deoarece recenziile la laptopuri nu sunt prea detaliate, si trebuie avute in vedere cateva lucruri de care sa tineti cont inainte de a achizitiona un laptop ieftin second-hand.