Televizoarele anului 2016

Timisoara - 1 iunie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Tehnologie

O dată la câțiva ani apare câte o tehnologie răsunătoare în ceea ce privește industria televizoarelor, unele mai promițătoare decât altele.

Sursa foto: de.wikipedia.org

Sursa foto: de.wikipedia.org

Astfel, în ultimii ani am avut parte de tehnologia 3D, OLED, iar mai apoi lansarea televizoarelor Ultra HD. Deja se cunoaște următoarea tehnologie care probabil va guverna anul 2016 și anume HDR (High Dynamic Range). La fel ca și 3D-ul rezoluția 4K nu s-a bucurat de foarte mare succes datorită lipsei de conținut.


Practic dacă nu există foarte mult conținut 4K, diferența de calitate de la Full HD nu este una formidabilă, uneori fiind aproape insesizabilă pentru utilizatorul obișnuit. La pachet cu rezoluția bună, a venit și timpul de răspuns mai mare, ceea ce a însemnat un compromis și pe partea de utilizarea televizorului ca și monitor.


Televizoarele LED s-au bucurat de foarte mare succes în ultimii ani datorită faptului că au un raport calitate-preț foarte bun, astfel că putem găsi televizoare LED cu prețuri pentru toate bugetele. Chiar în momentul de față se vând foarte multe televizoare cu rezoluție HD și Full HD datorită ofertelor foarte bune.


Nu același lucru se poate spune despre televizoarele OLED care practic au intrat pe segmentul de piață lăsat în urmă de oprirea producției de plasme TV. Diferențele de calitate între un televizor OLED și LED sunt majore dar același lucru putem spune și despre preț.


În mare, diferențele constau în culori mai captivante, apropiate de realitate, și contrasturi mai bune, nuanțe de negru și alb mai uniforme și mai strălucitoare. LED-urile au încercat în ultima perioadă să compenseze prin anumite tehnologii precum local dimming dar nu a fost suficient.


Tehnologia HDR vine să acopere acest gol, rezultând contrasturi superioare și culori mai pătrunzătoare, astfel că imaginile parcă prind viață. Totuși apare o problemă și anume ne lovim iar de lipsa conținutului. Nu este suficient să ai un televizor HDR ci trebuie să rulezi conținut HDR pentru a avea parte de calitate.


Din informațiile ce apar pe site-ul celor de la Netflix, reiese că deja au introdus conținut HDR care să poată fi urmărit pe noua generație de televizoare ce dispun de această tehnologie. În felul acesta se rezolvă parțial problema, doar că mai mult ca sigur anul acesta nu vom avea parte de foarte mult conținut HDR.


Televizoarele HDR vor avea succes dacă va exista suficient de mult conținut, nu cum s-a întâmplat cu 3D-ul. Chiar dacă anul acesta se va face multă vâlvă, o să mai dureze ceva timp până când vom avea destul de mult conținut de calitate încât să merite achiziționarea unui astfel de televizor scump.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/televizoare-ieftine1/televizoarele-anului-2016