Echipa României s-a clasat în primele zece din lume

BUCURESTI - 6 septembrie 2006

Comunicat tip General in Sport

La finala de la Lyon a campionatului mondial Danone Nations Cup, România a ocupat locul al 9-lea din 32 de ţări participante, fiind cel mai bun rezultat de până acum obţinut de o echipă a ţării noastre la aceasta competiţie. România a fost reprezentată de echipa de fotbal a Liceului “Banatul” din Timişoara, câştigătoarea naţională a Cupei Danone din acest an.

Echipa României s-a clasat în primele zece din lume

Pe durata celor cinci zile ale turneului, România a câştigat 6 din cele 7 meciuri jucate, învingând echipele Olandei, Franţei, Italiei, Tunisiei, Canadei şi Africii de Sud - considerată favorita competiţiei, echipa ţării noastre fiind învinsă doar de echipa Argentinei.

Anitoiu Florin, căpitanul echipei de fotbal a României ne-a declarat:”Participarea la această competiţie mi-a oferit ocazia de a-mi transforma un vis în realitate, acela de a îmbraca tricoul Naţionalei şi de a juca pe Stade de Gerland, în cadrul unui campionat mondial de fotbal. A fost o mare plăcere să obţinem victorii în faţa unor echipe puternice cum au fost cele din Africa de Sud, Italia, Canada sau Olanda. Cel mai emoţionant moment pentru noi a fost festivitatea de premiere şi întălnirea cu Zinedine Zidane.”

Timp de cinci zile, peste 500 de tineri fotbalişti cu vârsta cuprinsă între 10 şi 12 ani, din 32 de ţări, au trăit cu emoţie fiecare moment al acestui turneu mondial. Echipele participante au fost susţinute de 32 000 de suporteri aflaţi în tribunele Stade de Gerland. Cupa Danone este o experienţă unică pentru tinerii din întreaga lume, fiind evenimentul fotbalistic de cea mai mare amploare adresat copiilor.

La întoarcerea de la Lyon, Cristian Petcu, antrenorul echipei de fotbal ne-a mărturisit: ”Cele 5 zile petrecute la Lyon au condus la îmbogăţirea experienţei noastre pe toate planurile. Competiţia sportivă în sine s-a desfaşurat la un nivel foarte ridicat, meritându-şi titulatura de Campionat Monadial pentru copii. În ceea ce priveste parcursul nostru în aceasta competiţie consider că am avut o evoluţie mai mult decât onorabilă, clasându-ne pe locul nouă.”

Turneul de fotbal Danone Nations Cup oferă fiecarui copil o experienţă unică, posibilitatea de a interacţiona cu alţi tineri şi de a-şi dezvolta spiritul de echipă. Danone Nations Cup este un eveniment unic în lume, desfăşurat sub egida forului suprem în fotbal – FIFA şi organizat după regulile marilor competiţii internaţionale.

Despre Tempo Advertising

Turneul final Danone Nations Cup s-a desfăşurat timp de cinci zile, pe Stade Gerland din Lyon, stadionul clubului de fotbal Olympique Lyonnais. Pentru a doua oară în şapte ani de când se desfaşoară competiţia la nivel internaţional Cupa Danone a fost câstigată de echipa Insulelor Reunion. Zinedine Zidane, ambasador internaţional al Cupei Danone, a înmânat trofeul căpitanilor de echipe ale ţărilor prezente la acest turneu.
Simona Dan
PR Group Account Manager Tempo Advertising
simona.dan@tempoadvertising.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/tempo-advertising/echipa-romaniei-s-a-clasat-in-primele-zece-din-lume