Tipuri de pergole și modul eficient în care îți pot schimba atmosfera de acasă

BUCURESTI - 16 iunie 2022

Comunicat tip General in Constructii

Timpul petrecut în aer liber vine cu diferite beneficii. Pe lângă timpul sănătos pe care îl petreci respirând aer curat, momentele din exterior te pot ajuta să îți reduci stresul și să devii mai productiv, mai ales vara.

Tipuri de pergole

Tipuri de pergole

Atunci când ai avantajul de a sta la casă, îți poți amenaja grădina după bunul plac, însă e nevoie să iei în calcul și un spațiu special, din gărdina ta, pentru a-l amenaja, astfel încât să poți petrece timp cu cei dragi. Pergolele retractabile sunt, cu siguranță, o idee de luat în considerare.

Din fericire, există mai multe tipuri de pergole retractabile din care poți alege, iar Tende.ro a creat acest articol pentru a te ajuta să faci alegerea corectă. În funcție de estetică, spațiu și buget, poți opta pentru modelul care ți se potrivește cel mai bine.

Pergole - caracteristici generale

Pergolele retractabile sunt un sistem de acoperire a spațiilor exterioare, în mod special terasele, care creează un loc ideal pentru desfășurarea activităților în aer liber, fie că vorbim de munca de acasă, de activități de recreere sau chiar de servit masa în grădină.

Pergola retractabilă poate fi de utilitate în toate anotimpurile, atât în sezonul călduros, când te apără de razele ultraviolete și de ploile spontane, dar și în sezonul rece, când poate crea un loc ferit de ger și de vremea capricioasă. Acestea rezistă și la în sezonul de iarnă și pot susține o cantitate mare de zăpadă pe care o filtrează, într-un mod inteligent, prin sistemul de drenaj.

O altă caracteristică generală a pergolelor o reprezintă materialul din care sunt făcute, deoarece permit ca formele și culorile să fie versatile. Acestea sunt fabricate în mare parte dintr-o membrană PVC, de o calitate net superioară, iar lamelele sunt din aluminiu, un metal cu o densitate mică.

Tipuri de pergole

În general, vorbim despre două tipuri de pergole din aluminiu: pergole bioclimatice și pergole retractabile. Deși ambele sunt retractabile, există totuși câteva diferențe considerabile, de care trebuie să se țină cont în vedere achiziționării.

Pergole retractabile vs. pergole bioclimatice

Pergolele retractabile pot avea diferite forme, fie că vorbim de forma clasică plană, fie că vorbim de forme arcuite, sau chiar triunghiulare atunci când vorbim de tipuri de pergole dublate. Suprafața maximă pe care o poate acoperi, fără stâlpi auxiliari, este de 96 de metri pătrați.

În schimb, pergolele bioclimatice vin într-o singură formă, cea plană, dar modalitatea prin care se realizează procesul de închidere-deschidere este mult mai complexă. Datorită tehnologiei avansate, acestea pot realiza umbrirea teraselor prin mișcări de rotație, rabatare sau retractare, iar setarea unghiului potrivit se face mult mai ușor și mai specific.

În plus, o pergolă bioclimatică poate fi dotată cu senzori de lumină, temperatură și ploaie, care automatizează sistemul și protejează aria interioară, fără ca tu să fi nevoit să miști un deget. Acestea sunt și foarte rezistente la vânt de până la 100 km/h și susțin o cantitate mai mare de zăpadă.

Sistemul de pergole bioclimatice poate fi de mai multe feluri: pergole independente, care nu au nevoie de sprijin auxiliar pentru acoperirea teraselor, pergole atașate direct de construcția casei prin doi stâlpi sau pergole fără structură, care pot fi amplasate direct pe structura casei tale.

Ambele tipuri de pergole pot fi colorate în funcție de gust, deși acestea vin de regulă în culori neutre, cum ar fi crem, gri sau alb și se îmbină foarte ușor cu design-ul oricărei locuințe.

Avantajele pergolelor

Pergola retractabilă din aluminiu vine la pachet cu diferite beneficii. În primul rând, așa cum au fost menționate în rândurile anterioare, ele pot fi considerate un acoperiș pentru locul din grădină în care îți petreci timpul cu familia și prietenii și care te protejează de ploaie și alte efecte ale vremii.

În al doilea rând, poate fi un spațiu în care să-ți petreci serile răcoroase de vară, datorită sistemului de iluminat din LED-uri, prietenos cu mediul înconjurător, care îți permite desfășurarea activității pe timp de noapte.

Mai mult decât atât, reprezintă o investiție pe lungă durată, deoarece aceste tipuri de pergole sunt fabricate din materiale rezistente, iar odată ce le accesorizezi cu sticlă securizată, vei putea avea garanția că vor rezista un timp îndelungat, indiferent de condițiile vremii.

Avantajele aluminiului

Aluminiul este unul din cele mai populare materiale atunci când vine vorba de accesorizarea locuințelor. Acestea rezistă foarte bine la temperaturi ridicate și nu cresc deloc în volum, astfel încât să afecteze construcțiile, spre deosebire de alte metale care cresc disproporționat.

Aluminiul este, de asemenea, un metal care rezistă la presiune mare, și poate să susțină cantități mari. Aluminiul poate susține atât structura pergolelor, cât și greutatea zăpezii, în caz de extremă ninsoare, ceea ce nu creează probleme tehnice.

De asemenea, aluminiul este un metal sigur, despre care s-a demonstrat că nu cauzează cancer. Nu trebuie să-ți faci griji în privința problemelor de sănătate, deoarece aluminiul nu produce niciuna.

Montaj

Chiar dacă există felurite tipuri de pergole, nu trebuie să-ți faci griji în legătură cu montajul. Pergolele bbioclimatice se montează într-un timp foarte scurt, pentru că de cele mai multe ori, acestea nu au nevoie de sprijin auxiliar.

Pergolele retractabile pot fi instalate foarte ușor la rândul lor, folsind două tije. Modelul suspendat, spre exemplu, poate fi montat prin aceste două tije de o suprafață de sprijin, cum ar fi peretele exterior al locuinței. Acestea sunt proiectate printr-un dispozitiv de conectare și o îmbinare de oțel.

Tipul de pergola retractabilă poate fi montat și pe un stâlp, mai ales în cazul celor cu deschidere dublă, printr-un aparat de sprijin sudat prin spate. Sistemul frontal are deschidere bidirecțională.

Întreținere

Nici la capitolul întreținere nu ar trebui să fie foarte mult de muncă. Acoperișul pergolelor se curăță foarte ușor, având în vedere că ploile și zăpezile sunt filtrate astfel încât să nu existe probleme prea mari și sunt folosite și pentru curățarea acoperișului. Acestea vin deja vopsite electrostatic și nu este nevoie să recolorezi structura acestora în timp.

Pardoseala, în cazul anumitor tipuri de pergole, poate fi curățată cu orice fel de soluție de curățat, iar frecvența de timp în care se face curat nu trebuie să fie neapărat foarte mare, ci în funcție de preferința fiecăruia, dar dacă nu ai timp să te ocupi de acest lucru, nu trebuie să te îngrijorezi.

La Tende.ro, ai disponibile diverse tipuri de pergole retractabile și, de asemenea, îți oferă 5 ani garanție din momentul achiziționării unei pergole din aluminiu. În plus, specialiștii în tâmplărie PVC îți oferă un flux de amănunte și un ghid care te vor ajuta în alegerea tipului ideal pentru tine.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/tende/tipuri-de-pergole-si-modul-eficient-in-care-iti-pot-schimba-atmosfera-de-acasa