Reparatii aer conditionat - ce trebuie sa stii

BUCURESTI - 19 mai 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

Apropierea sezonului cald implica si pregatirea aparatului de aer conditionat pentru reinceperea utilizarii

Dupa pauza de pe parcursul sezonului rece, aparatul de aer conditionat devine din nou indispensabil. Puteti avea insa surpriza ca aparatul sa nu mai functioneze sau sa aiba probleme. Atunci este momentul in care trebuie sa apelati la specialisti pentru reparatii.

Uzura fizica a componentelor aparatului de aer conditionat se traduc prin consum ridicat de energie electrica si o functionare necorespunzatoare a aparatului, care nu mai poate sa mentina temperatura dorita in spatiul in care este instalat, produce mai mult zgomot si poate chiar sa produca si alte stricaciuni prin scurgerile de apa sau lichide.

Unul din semnele care ar trebui sa conduca la o reparatie a aerului conditionat este incapacitatea acestuia de a raci aerului, iar cea mai frecventa cauza este cantitatea insuficienta de agent refrigerant din instalatie. Un specialist in reparatii aer conditionat va poate inlocui simplu si sigur lichidul, si de asemenea are obligatia de a-l arunca in conditii speciale, pentru protectia mediului inconjurator.

Alte elemente care se pot defecta si necesita reparatii sunt bobinele aparatului de aer conditionat, care din cauza acumularii mizeriei si prafului, fiind afectata capacitatea de absorbtie a caldurii a acestora. In functie de gravitatea defectiunii, acestea fie sunt curatate de specialist, fie necesita sa fie inlocuite.

De ce ar trebui sa apelati la un specialist? Pentru ca o reparatie a aerului conditionat facuta in mod corect si profesionist va poate scuti de alte costuri si reparatii viitoare. Un aparat de aer conditonat care nu functioneaza in parametrii normali si este suprasolicitat va avea o durata de viata mult mai scurta si nu va putea asigura confortul dorit.

Un aspect care nu trebuie neglijat este consumul ridicat de energie electrica. Intr-o perioada in care a fi “verde” este o cerinta din ce in ce mai pronuntata, nu numai costurile financiare trebuie luate in calcul, ci si grija pe care o avem fata de mediu. Plus, daca aparatul de aer conditionat este intr-o clasa energetica buna sau foarte buna, de ce sa nu profitati de acest lucru si sa il mentineti intr-o stare de functionare optima?

Dintre atat de multe firme care ofera servicii de reparatie aer conditionat in Bucuresti, de exemplu, cum puteti sa alegeti una care sa va ofere servicii de calitate? Unul din lucrurile pe care ar trebui sa le luati in considerare este oferirea garantiei pentru lucrarile efectuate. Acest lucru va asigura ca si dupa ce mesterul a plecat veti fi multumit de servicii, si ca acesta nu a facut o reparatie care sa nu reziste in timp.

De asemenea o firma serioasa ar trebui sa raspunda prompt la solicitari si sa ofere o consultatie inainte de a incepe efectiv reparatia pentru a explica clientului care este problema si a-i prezenta solutiile. Si nu in ultimul rand, o firma de calitate la care apelati pentru reparatia aparatului de aer conditionat ar trebui sa va prezinte o chitanta sau o factura in schimbul serviciilor pe care le achitati.

Despre Termice Sanitare

Firma instalatori Bucuresti: firma reparatii instalatii sanitare, firma amenajari si firma ce presteaza servicii pentru aparatele de aer conditionat.
0734.853.620
contact@termicesanitare.ro