Concert de muzica indiana

BUCURESTI - 16 iunie 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Turya Classical va invita vineri 19 iunie 2009 ora 19.00 ,la Teatrul Maria Filotti din Braila ,la un concert de muzica indiana

Concert de muzica indiana

Turya Classical va invita vineri 19 iunie 2009 ora 19.00 ,la Teatrul Maria Filotti din Braila ,la un concert de muzica indiana
Grupul Turya Classical reprezintă o fuziune interculturala ce urmăreşte promovarea muzicii clasice indiene autentice.
Grupul a fost conceput iniţial in New Delhi, India, ca un duo având drept protagonişti pe Anne Marie Ene – violonistă în Orchestra de Camera Radio şi Victor Marius Beliciu, virtuoz al sitarului.
Termenul de origine sanskrită Turya descrie a patra dimensiune a conştiinţei, dobândită în urma tehnicilor de meditaţie.

Componenta grup

Victor Marius Beliciu - sitar
A inceput studiul muzicii clasice indiene, la Budapesta, 1999-2002, la instrumentul sitar, alaturi de renumitul profesor Ondras Kozma si l-a continuat in India, gratie unei burse oferite in 2003 de Guvernul Indian, bursa extinsa pentru rezultate de excelenta pana in anul 2007. Este un exponent al scolii Senia Gharana, discipol al maestrului de faima internationala Padmabushan Pandit Debu Chaudhuri. Este licentiat al facultatii de Automatica si Calculatoare, Politehnica Bucuresti 1997-2002, specializarea Inteligenta Artificiala si absolvent al Academiei de Muzica U.M.A.K New Delhi sectia muzica clasica vocal si sitar 2003 - 2008.
A sustinut un numar important de concerte in Romania , Ungaria , Turcia , Italia si in India, in temple, sali de concerte,la televiziune si radio, fiind adesea acompaniat de percutionisti de reputatie internationala, precum Dhurjay Bhaumik si Dave Bansraj.
In 2005 creeaza Sistemul Periodic al Muzicii Classical Indiene care, impreuna cu formulele matematice aferente aduce o contributie importanta la constructia frazelor muzicale complexe si la evolutia Muzicii Clasice Indiene.

Anne Marie Ene
Anne Marie Ene - vioara-este licenţiata a Facultăţii de Interpretare Muzicala specialitatea vioara din cadrul
Universitarii Naţionale de Muzica din Bucureşti (1995), a Trinity College London şi a Gandharva
Mahavidyalaya din New Delhi.
In 1990 doamna Shri Mataji Nirmala Devi,maestru spiritual recunoscut in intreaga lume si fina cunoscatoare a muzicii indiene ,i-a recomandat sa invete muzica indiana clasica.
Anne Marie a studiat muzica indiană cu prof. Joy Shrivastavji, violonist al All India Radio si dr Swarna Khuntia . A fost concert-maestru al Delhi Symphony Orchestra ,profesor de vioara si pian la British School din New Delhi.
A sustinut recitaluri si concerte in Romania, Bulgaria, Italia, India ,Franta, Germania, Serbia. În prezent, este artist instrumentist al Orchestrei de Cameră Radio şi al Orchestrei Filarmonicii Muntenia din Târgovişte


Avadhut tabla - (percutie traditionala indiana)
Avadhut are 10 ani si este percuţionistul formaţiei. A inceput studiul instrumentului indian “tabla” in New Delhi cu maestrul Kamal Kant. Interpretează complicatele ritmuri indiene la instrumentul tabla.COPYRIGHT © 2004 COMUNICATE DE PRESA.RO

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/the-ad-club-srl/concert-de-muzica-indiana