Se caută traineri IT! Crește cererea pentru specialiști

BUCURESTI - 19 iulie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C, HR

Datele oficiale publicate de banca centrală arată că România a exportat servicii în valoare de 3,76 miliarde EUR în primele luni ale acestui an, cu o mare contribuție de 1,3 miliarde EUR venind din partea sectorului de IT. Această industrie reprezintă unul dintre principalii exportatori de servicii din România.

software development academy trainer

software development academy trainer

În acest context, cererea pentru specialiști este în continuă creștere în domeniu. Software Development Academy, una dintre cele mai mari școli de programare din Europa Centrală și de Est, a pregătit aproape 5000 de absolvenți, 81% dintre aceștia găsindu-și job în industrie în primele 3 luni de la absolvirea cursurilor.

Conform Institutului Național de Statistică (INS), angajații din IT câștigă unul dintre cele mai mari salarii medii din România, depășind 6500 RON (aproximativ 1400 EUR) pe lună. Programatorii cu câțiva ani de experiență pot câștiga câteva mii de euro pe lună, chiar până la 10.000 EUR, sumă ce depinde de proiectele pe care le implementează. Salariul este unul dintre factorii cei mai atractivi la un domeniu și este un catalizator în ceea ce privește alegerea de a intra în IT sau de a face o schimbare în carieră pentru asta, învățând limbaje de programare de la zero.

Software Development Academy oferă o varietate mare de cursuri, ce se extinde continuu pentru a răspunde nevoilor în schimbare ale pieței. Rețeaua lor de traineri crește în consecință, astfel că există o constantă căutare de traineri – potențiali candidați cu un mininimum de 2 ani experiență ca Java Developer, care au capacități bune de comunicare, o atitudine pozitivă și empatie pentru cursanți. Disponibilitatea seara și în weekend-uri, însoțită de o experiență anterioară de predare, sunt considerate un avantaj. 

Compania a intrat pe piața de România la începutul anului 2018 și este prezentă în orașe mari din România. Cu o cerere în creștere pentru specialiști în industria IT, Software Development Academy este acum în căutare de candidați care să acopere diferența dintre abilități de care are nevoie piața și cele actuale. Trainerii sunt în special căutați pentru cursurile din Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, București, Galați și Craiova.  

Întreaga listă de cursuri disponibile în România poate fi accesată aici: www.sdacademy.ro. Pentru noutăți în social media, intrați pe pagina de Facebook. Dacă sunteți interesați să aplicați pentru a fi trainer SDA, vă rugăm completați formularul de pe site-ul oficial: https://sdacademy.ro/devino-formator

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/the-house-pr-agency/se-cauta-traineri-it-creste-cererea-pentru-specialisti