Te întrebi ce tip de carieră să alegi? IT reprezintă soluția pentru mulți dintre tinerii absolvenți de facultate

BUCURESTI - 7 august 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C

Industria IT se extinde în prezent în România, conform unor studii recente publice despre domeniu. Așa cum spun deseori specialiștii în resurse umane, profilul unui candidat care abia intră în industrie este marcat de o serie de abilități inițiale, care îl califică spre a evolua într-un domeniu aflat într-o continuă dezvoltare, de creativitate și de o înclinație către numere, toate acestea fiind completate de entuziasmul de a învăța un limbaj de programare.

software development academy

Pentru candidații ce au terminat recent o școală cu profil matematic sau tehnic, alegerea unei cariere în IT poate părea doar o formalitate, mai ales că mulți dintre aceștia au întâlnit deja ideea de codare și au rezolvat sarcini similare cu cele realizate de un programator. Cu toate acestea, dacă setul de cunoștințe are nevoie de o actualizare, există un loc unde oamenii pot învăța programare – Software Development Academy. Candidații cu o înclinație către științele umane sau artă sunt de asemenea bineveniți. Aceștia s-au dovedit a fi excelenți candidați pentru a deveni programatori și chiar pentru a-și compara abilitățile cu oameni mult mai tehnici.

„Mulți dintre noi ne-am întrebat ani de zile care e locul potrivit pentru noi. Nu toți știm ce vrem imediat după absolvire. Sunt multe opțiuni pe piață, dar nu este ușor să o alegem pe cea potrivită, așa că am vrea să îți facem cunoștință cu industria IT și cu profesia de programator astfel încât să poți decide ușor dacă este ceva ce ți se potrivește și care îți va aduce împlinire pe plan profesional. declară Costin Alexandru, Country Manager SDA.

SDA a dobândit experiență pe parcursul timpului, după ce a pregătit peste 5000 de absolvenți ai cursurilor sale în Europa – când vine vorba despre IT și programare, cele mai importante abilități de care e nevoie sunt cele analitice, curiozitatea, atenția la detalii, capacitatea de a găsi soluții și de a inova, gândire logică, foarte multă răbdare și  precizie. Cu siguranță multe dintre persoanele care sunt atrase de partea umanistă, au și aceste capacități. Cât despre abilitatea de a putea vedea mai departe de o schemă dată și de a gândi outside-the-box, aceasta este zona în care mai mult ca sigur e nevoie de creativitate artistică. Prin urmare, oricine poate lua calea IT-ului și poate deveni programator. E important de știut că abilitatea de a identifica soluții neconvenționale, prin combinarea unei gândiri deschise și a creativității, constituie un avantaj extraordinar. Până la urmă, programarea este cu adevărat despre a crea lucruri, pe care trebuie să ți le imaginezi mai întâi.

Java este limbajul de programare preferat de corporații și companii mari. Este în același timp și cel mai dezvoltat limbaj, care a evoluat vreme de mulți ani și care are în spate o documentare temeinică și o comunitate mare de utilizatori, ceea ce îl face să fie mai facil de înțeles. Unul dintre avantaje este că va fi mai ușor de găsit răspunsuri în cazul în care apar întrebări.

Python este un limbaj de programare destul de complex care se învață însă foarte ușor. Este caracterizat de o sintaxă de bază minimalistă, comenzi de bază și o semantică simplă. Este de asemenea un limbaj de programare popular, astfel că se va putea găsi un job cu ușurință după învățarea acestuia.

Alegerea îi aparține candidatului care ia în calcul să intre în lumea IT și este doar o fracțiune dintre alegerile pe care programele de IT le pot oferi. Recrutorii afirmă că a fi programator, pe lângă alte beneficii motivante, este cu totul despre libertate, despre abilitatea de a rezolva probleme interesante și de a crea lucruri.

Se spune că industria IT se schimbă foarte repede și că inteligența artificială va afecta piața muncii, dar nimic nu poate înlocui creativitatea, ideile neconvenționale, pasiunea, dedicarea și dorința de a crea lucruri în trend.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/the-house-pr-agency/te-intrebi-ce-tip-de-cariera-sa-alegi-it-reprezinta-solutia-pentru-multi-dintre-tinerii-absolventi-de-facultate