Targul Bursa Binelui

Locul desfasurarii: The Institute

Organizator: Bursa Binelui

Targul Bursa Binelui

Ziua Internațională a Cooperativelor și Cooperației meșteșugărești sărbătorită la Târgul Bursa Binelui

 

 

București, 9 iulie 2015 - Bursa Binelui, singura platformă online unde donațiile sunt necomisionate, organizează Târgul Bursa Binelui cu ocazia Zilei Internaționale a Cooperativelor și Cooperației meșteșugărești. Târgul va avea loc în data de 10 iulie, la cafeneaua The Institute (Știrbei Vodă 104-106), între orele 16.00 și 21.00.

 

Bursa Binelui este o platformă care aduce împreună organizațiile care au nevoie de sprijin pentru a-și desfășura proiectele și oamenii care vor să investească în faptele bune din comunitatea lor. Târgul Bursa Binelui este printre primele manifestări ale proiectului care depășește zona online și își propune să creeze un prilej de întâlnire între actorii platformei.

 

Organizațiile care vor participa sunt Atelier Simpluș / Asociația ALIAT, Țaca Paca/ Cohn and Jansen JWT pentru Asociația Hercules, Fundația Motivation - Atelierul de Terapie Ocupațională, Brutăria CONCORDIA, remesh/ Ateliere Fără Frontiere, Wunderkraft, Mesteshukar ButiQ, Lumină pentru România - Asociația Free Miorița, Touched Collection, Atelierul de Pânză / ViitorPlus - asociația pentru dezvoltare durabilă, Merci Charity Boutique și Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23”.

 

 • Atelier Simpluș va prezenta jucăriile Lili și Lulu, născute din dorința de a crea un mediu de lucru stabil pentru persoanele angajate, șomeri de lungă durată care nu reușeau să se integreze pe piața muncii.
 • Țaca Paca va pune la vânzare jucării făcute din cartoane, pet-uri și țevi, al căror preț se transformă în fonduri pentru a oferi jucării adevărate copiilor din familiile defavorizate.
 • Fundația Motivation va expune obiecte realizate în cadrul atelierului de terapie ocupațională de către tineri cu dizabilitati, cu vârste între 16 și 27 de ani, îndrumați de către terapeuți.
 • Brutăria CONCORDIA va vinde produse de panificație, realizate de tineri aflați în dificultate și care sunt încurajați să urmeze cursurile de brutar/patiser ale Școlii de Meserii CONCORDIA.
 • remesh va prezenta sacoșe, genți și accesorii unice realizate din deșeuri publicitare stradale de către persoane dezavantajate.
 • Wunderkraft va expune obiecte pentru femei, bărbați și copii, produse de casă și grădină și obiecte artizanale realizate prin tehnici de reciclare creativă.
 • Meșteshukar ButiQ va propune colecții în serie mică sau unicat care îmbină meșteșugul tradițional rom cu designul modern.

 

 • Asociația Free Miorița va expune și va vinde fotografii din cadrul campaniei „Lumină pentru România” realizate de Andrei Becheru, becuri opaiț, tricouri din campania „Lumină pentru România” și autocolante Free Miorița. Scopul campaniei Lumină pentru România este de a descoperi școli și gospodării fără curent electric și de aduce la lumină povestea lor. Din 2013, a fost instalate sisteme fotovoltaice în patru școli și 22 de gospodării din cinci județe.
 • Touched Collection va prezenta bijuterii create de mame aflate în dificultate, victime ale violenței domestice sau a traficului de persoane.
 • Atelierul de Pânză va vinde sacoșe din bumbac cu imprimeurile Atelierului și sacoșe realizate din textile reciclate.
 • Merci Charity Boutique va fi prezent cu accesorii și obiecte vestimentare, create pentru a susține cauzelor umanitare Merci (tratament stomatologic gratuit copiilor tratați în Institutul de Oncologie Bucuresti sau diferite cazuri sociale, tratamente etc.).
 • Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” va expune obiecte din ceramică și vase emailate. O parte din încasările brandului PATZAIKIN susține proiectele Asociației “Ivan Patzaichin – Mila 23” de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării și a comunităților locale.

 

Ziua Internațională a Cooperativelor și Cooperației Meșteșugărești a fost prima dată sărbătorită în 1994, când Adunarea Generală a ONU a recunoscut rolul cooperativelor ca factor indispensabil al dezvoltării economice şi sociale și a invitat guvernele, organizaţiile internaţionale, agenţiile specializate şi organizaţiile cooperatiste naţionale şi internaţionale să sărbătorească această Zi (rezoluţia 49/155 din 23 decembrie). În fiecare an, prima sâmbătă din luna iulie este dedicată Zilei Internaționale a Cooperativelor și Cooperației Meșteșugărești.

 

Bursa Binelui este un proiect creat și susținut de Banca Comercială Română (BCR), în parteneriat cu EuPlătesc, care au dezvoltat și susțin platforma online și acoperă toate costurile legate de tranzacții, întreținere și comunicare.

 

www.bursabinelui.ro

 

Persoană de contact:

Sorina Dăescu Topceanu

sorina@institute.ro

0728.300.564

Confirmare pana la data: 10 iulie 2015

Participare: Intrare libera