Topul „superstarurilor” din diferite industrii al caror esec a fost transformat in propriul lor succes

BUCURESTI - 21 iunie 2019

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Orice om s-a intrebat cel putin o data in viata de ce anumiti oameni reusesc sa obtina tot ceea ce au de gand sa faca? Si, in anumite cazuri, chiar mai mult decat isi doresc sa obtina.

Topul „superstarurilor” din diferite industrii al caror esec a fost transformat in propriul lor succes

Topul „superstarurilor” din diferite industrii al caror esec a fost transformat in propriul lor succes

Acestia sunt cei spre care, deseori, privim cu incredere si curiozitate, cu deosebita stima si admiratie. In ochii nostri, cei care am ajuns sa ii cunoastem prin intermediul muzicii, literaturii sau mass-mediei, acestia sunt niste supereroi.

Aproape in detaliu, realizarile acestora nu pot fi replicate. Tocmai asta este super-puterea fiecaruia. Tocmai asta le-a asigurat statutul de oameni de succes apreciati si de indragiti de milioane de oameni chiar si dupa ce au „trecut” dincolo de viata.

Te poti intreba ce anume a functionat pentru ei? In toate cazurile prezentate mai jos, cuvantul cheie este: esecul. Acesta este numitorul lor comun. Astfel, fiecare a reusit sa transforme orice esec in propriul lor succes.

1. Thomas Edison – Unul dintre cei mai cunoscuti inventatori

​Pentru orice inventator sau persoana de formare tehnica, ciclul incercare versus eroare poate conduce, in anumite cazuri, la cea mai importanta descoperire din istoria umanitatii.

Acesta este si cazul lui Thomas Edison. Intrebat despre numeroasele sale esecuri realizate in timp ce cauta sa descopere becul, acesta a afirmat: „Nu am esuat. Doar am gasit 10.000 de metode care nu au functioneaza”.

2. Elvis Presley – Sustinator al celui mai impresionant curent muzical

Si creatorul versurilor care au facut istorie: „Haide să dansăm rock, toată lumea, haide să dansăm rock” (Jailhouse Rock). Toata lumea il cunoaste pe Regele muzicii rock and roll. Pana la urma, chiar nu trebuie sa fii un fan al lui Elvis pentru a recunoaste impactul acestuia de popularizare a muzicii rock in anii `50 - `60.

Dar succesul acestuia a fost cladit pe diferite esecuri realizate in incercarea de a-si face vocea si muzica auzita. Inca de la inceput, primele sale inregistrari nu au atras de la sine rezultate pozitive.

Chiar in timpul asocierii sale intr-un cvartet vocal i s-a spus ca „nu poti sa canti”. Dar a continuat sa o faca, dupa multe alte esecuri, reusind sa ajunga al treilea artist muzical cel mai bine certificat din SUA (valoarea albumelor sale certificate a ajuns la 146,5 milioane de dolari).

3. Michael Jordan – „Am ratat din nou, din nou si din nou. Si asa se explica de ce am reusit”

Cuvintele superstarului in baschetul international vorbesc de la sine: „Am ratat mai mult de 9.000 de cosuri de-a lungul carierei mele. Am pierdut aproximativ 300 de meciuri. In 26 dintre ele, eu eram cel in care se incredea toata lumea sa faca mutarea decisiva si am ratat. Am ratat din nou, din nou si din nou. Si asa se explica de ce am reusit”.

4. Vincent van Gogh – Cel mai de seama pictor din istoria Artei Occidentale

Considerat unul dintre cei mai faimosi pictori olandezi si printre cele mai importante figuri artistice din istoria artei, totusi, in timpul vietii sale Vincent van Gogh a trait un esec complet. In timpul vietii sale, a reusit sa vand doar un singur tablou. Iar asta pentru 1 kilogram de carne.

Cu alte cuvinte, reusita cariereri sale artistice si succesul sau a fost dobandit dupa ce a trecut in nefiinta. In prezent, cel mai scump tablou al sau a fost vandut, in cadrul unei licitatii, la pretul de 82.5000.000 de Dolari!

Povestea sa este povestea artistului manat de impulsuri creatoare greu de exprimat in cuvinte. Dar sub magia vopselurilor si penelurilor sale, a creat posibilitatea de a face istorie in arta si astfel sa valorifice pentru totdeauna vietile oamenilor de pretutindeni.

Pentru mai multe povesti dedicate oamenilor de succes, o resursa importanta care sa te inspire in dezvoltarea planurilor tale personale si profesionale, vezi aici.

 

Despre The Markers Consult

The Markers: Agentie ce ofera servicii de marketing direct si marketing online, branding si advertising. Firma de consultanta pentru strategii de dezvoltare.