The Red Point. Reacţie strategică la criză: focus pe dezvoltarea calităţii relaţiilor cu clienţi şi parteneri existenţi şi noi

Iasi - 1 iunie 2009

Comunicat tip General in IT&C

În contextul economic actual, anul 2009 înseamnă pentru The Red Point un accent pus pe consolidarea portofoliului corporate, creşterea performanţei şi asigurarea stabilităţii companiei prin încheierea de parteneriate solide cu lideri în domeniul IT.

Încă de la începutul anului 2009, compania The Red Point a obţinut rezultate notabile concretizate în două proiecte de implementare Academis cu universităţi de prestigiu: Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea Vasile Goldiş din Arad. În aceste proiecte sunt valorificate expertiza echipei The Red Point în domeniul universitar şi soluţiile software din cadrul platformei integrate Academis. În cadrul colaborării cu aceste două universităţi, compania The Red Point oferă soluţii performante pentru a creşte nivelul de eficienţă a operaţiunilor instituţiilor şi pentru a îmbunataţi procesul decizional.

Proiectul demarat împreună cu Universitatea de Vest din Timişoara, una din cele mai importante instituţii de învăţământ superior din Romania, vizează implementarea în cele unsprezece facultăţi a componentei de management al proceselor de şcolaritate şi managementul proceselor economice specifice soluţiei Academis, University Management System şi SAP. Proiectul de implementare va fi unul foarte complex, având în vedere volumul mare de informaţii gestionate şi gradul înalt de personalizare pe care îl vor suporta cele două soluţii informatice. Implementarea proiectului a demarat în luna aprilie 2009 şi va dura aproximativ 1 an. Soluţiile Academis (University Management System şi SAP) vor avea utilizatori din toate departamentele universităţii (secretariat, conducere, financiar), permiţând gestiunea integrată a proceselor didactice şi financiare din universitate şi un management centralizat al resurselor.

Tot în anul 2009, compania The Red Point şi Universitatea Vasile Goldiş din Arad şi-au întărit parteneriatul prin semnarea unui nou contract ce asigură continuarea excelentei colaborări începută în anul 2008, când universitatea a implementat sistemul informatic University Management System. Proiectul demarat anul acesta vizează implementarea a altor două componente ale soluţiei Academis: SAP, componenta economică şi Quantis, componenta de evaluare a calităţii educaţiei.

„Şi în 2009 clienţii rămân o prioritate. Vrem să ne adresăm acestora din ce în ce mai direct, să ne mapam pe cerinţele lor, să vedem pe ce segmente doresc aceştia reducerea costurilor şi să venim cu soluţii potrivite”, a declarat Irina Craciun, Director Marketing al companiei The Red Point.

A doua prioritate a companiei vizează parteneriatele. The Red Point se axează în continuare pe menţinerea şi consolidarea unor parteneriate puternice cu lideri importanţi din domeniul IT în vederea extinderii aplicabilităţii soluţiilor proprii, a creşterii competitivităţii şi optimizării nivelului calitativ al acestora.

Partenerii noştri susţin viziunea companiei The Red Point şi drept urmare la începutul acestui an are loc consolidarea parteneriatelor cu doua dintre companiile de top din domeniu, Microsoft şi Oracle. Ambele parteneriate vizează extinderea aplicabilităţii soluţiei Academis, oferită de compania The Red Point în scopul optimizării managementului universitar.

The Red Point a implementat împreună cu Microsoft, un proiect de îmbunătaţire a comunicării şi colaborării interne la Universitatea Danubius din Galaţi, prin integrarea platformei Live@Edu cu soluţia University Management System, componenta de managament al scolarităţii din cadrul platformei Academis.

“Dezvoltarea noilor tehnologii ale informaţiei aduce cu sine noi provocări în asigurarea unui management universitar eficient. Parteneriatul Microsoft – The Red Point îşi propune să răspundă nevoilor actuale ale instituţiilor de învăţământ superior cu privire la îmbunătăţirea proceselor de management şi eficientizarea comunicării interne. Soluţiile de management pentru mediul educaţional oferite de The Red Point şi Microsoft Live@Edu, platforma dedicată comunicării şi colaborării între studenti şi cadrele didactice se adaugă metodelor moderne de asigurare a unui management eficient. Suntem convinşi că efectele acestui parteneriat vor fi benefice pentru universităţile care aleg şi această componentă de colaborare şi comunicare“, declară Cristian Popescu, Microsoft Romania Education Lead.

Parteneriatul cu Oracle vizează integrarea solutiei Oracle/Siebel CRM în cadrul platformei Academis. Integrarea cu soluţia CRM le va permite clienţilor Academis să gestioneze eficient relaţia cu toţi factorii interesaţi de procesele specifice mediului universitar, atât persoane private cât şi organizaţii. Printre beneficiile cheie aduse de aceasta soluţie se numără: cele mai bune practici pentru atragerea, gestiunea şi loializarea studenţilor şi partenerilor universităţii, avantaj competitiv în mediul universitar, răspuns rapid la cerinţele şi necesităţile mediului educaţional, costuri operaţionale reduse şi capitalizarea investiţiilor, şi nu în ultimul rând, evoluţia, creşterea şi profitabilitatea instituţiei.

Planurile The Red Point pentru 2009 includ participarea companiei la proiectele finantaţe de Uniunea Europeana prin găsirea de noi parteneri şi oportunităţi pe zona de educaţie şi sector public.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/the-red-point/the-red-point-reactie-strategica-la-criza-focus-pe-dezvoltarea-calitatii-relatiilor-cu-clienti-si-parteneri-existenti-si-noi