Târguri de cadouri...ca la C'arthé, începând cu 29 noiembrie

BUCURESTI - 23 noiembrie 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Libraria C’arthé vă invită în perioada 29 noiembrie-24 decembrie 2009, la o serie de “Târguri de cadouri ... ca la C'arthé”. Acestea sunt gazduite la adresa librariei, C. A. Rosetti, nr. 38, sector 2, Bucuresti.

C'arthé organizează patru “Târguri de cadouri” în perioada 29 noiembrie - 24 decembrie cu ocazia celor mai importante sărbători de iarnă (Sf. Andrei - 29 noiembrie-1 decembrie, Sf. Nicolae – 4-6 decembrie, 11-13 decembrie, Ajunul Craciunului -18-24 decembrie) începând cu orele 11 şi terminând cu orele 22.
La evenimente participă tineri artişti, precum Ana Maria Ştefan, Diana Turcu, Ada Popa, Claudia Corlatan şi alţii... Alături de obiectele funcţional-decorative ale ceramistului Iulian Vîrtopeanu, pe pereţii ceainăriei veţi putea admira (şi lua acasă  ) gravuri realizate de Iuri Isar şi elevii – actuali şi foşti – ai Liceului de Arte Platice “N.Tonitza”.
În acelaşi spaţiu primitor şi cald, veţi avea ocazia să descoperiţi o selecţie bogată şi originală de bijuterii şi alte accesorii handmade cochete.
Iar dacă ceaiurile rămân marea dumneavoastră febleţe, notele parfumate marca “Palais des Thes”, asezonate cu aroma unica a turtei dulci cu cireşe sau ghimbir à la française vin să completeze atmosfera de sărbătoare.
Şi pentru că o carte este ea insăşi o sărbătoare... vă invităm să descoperiţi cele mai recente apariţii literare din Franta (în original), la preţuri fără concurenţă: Eric Fottorino, Marc Auge, Brice Matthieussent, Nicolas Fargues, Noemi Lefebvre, Pierre Peju şi mulţi alţii, alături de o selecţie atent făcută de literatură în limba română.

Despre Theiers Impex SRL (C'arthé)

Libraria -ceainarie C'arthé este un spaţiu tânăr - în toate sensurile cuvântului. S-a deschis cu doar cinci luni în urmă, dar a găzduit deja numeroase evenimente culturale (vernisaje, lecturi publice, ateliere de creaţie literară pentru adulţi şi de artă pentru copii, concerte, lansări de carte), graţie unei echipe tinere şi entuziaste, pline de idei şi de pasiunea pentru frumos.
Conceptul C'arthé pune împreună activităţi din domenii artistice diferite, care se completează însă perfect: cartea (suntem axaţi în primul rând pe cea în limba franceză care lipseşte din librăriile româneşti) capătă viaţă în cadrul lecturilor acompaniate de muzică. Pictura aduce pata de culoare şi emoţia vizuală de care avem nevoie pentru a evada din griul cotidian. Cuvântul cel de toate zilele capătă noi valenţe în jocul de-a scriitorii (atelier littéraire). Muzica - ce ne-am face fără? Şi totul este întregit de plăcerea de a savura un ceai cald, de cea mai bună calitate, şi o felie de turtă dulce, ambele venite - ca şi romanele - direct de la Paris.
C'arthé, ceai si arte, într-o atmosferă destinsă şi intimă, într-un spaţiu în permanent dialog cu oaspeţii care ne trec pragul.

Str. C.A. Rosetti nr. 38, sectorul 2 Bucureşti

Telefon: 021/319.27.24
libraria.carthe@gmail.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/theiers-impex-srl-carthe/targuri-de-cadouri-ca-la-carthe-incepand-cu-29-noiembrie