ASUS lanseaza o noua unitate optica externa, recomandata pentru afaceri si divertisment

BUCURESTI - 3 februarie 2009

Comunicat tip General in IT&C

ASUS, producator renumit în domeniul echipamentelor periferice si al unitatilor optice de stocare, ofera constant solutii inovatoare privind operarea computerelor. Noul inscriptor optic extern ASUS SDRW-08D1S-U ofera o portabilitate superioara, combinând caracterul practic si aspectul estetic.

ASUS lanseaza o noua unitate optica externa, recomandata pentru afaceri si divertisment

Elegant, simplu de utilizat si cu un consum energetic redus
ASUS SDRW-08D1S-U se evidentiaza prin designul subtire, cu suport vertical elegant si carcasa lucioasa. Totodata, noua unitate optica verticala integreaza o tehnologie superioara privind accesarea datelor la viteze ridicate. Un software cu o interfata prietenoasa ajuta utilizatorii sa înscriptioneze cu usurinta discurile optice, prin simpla adaugare a fisierelor într-un sablon predefinit, atunci când se doreste înregistrarea pe suport optic a documentelor si a materialelor multimedia. Dispozitivul se alimenteaza cu energie de la computer prin intermediul interfetei USB 2.0, care este folosita si pentru transferul rapid al datelor. Consumul energetic este unul redus, produsul adaptându-se perfect modului modern de operare IT.

Mobilitate si siguranta prin codificarea discurilor
Gratie alimentarii prin intermediul portului USB, utilizatorii vor putea folosi foarte usor noul ASUS SDRW-08D1S-U, prin conectarea la un sistem desktop sau la un portabil fara instalarea vreunui adaptor aditional. Persoanele care doresc sa îsi protejeze datele în vederea portarii lor vor aprecia tehnologia Disc Encryption. Aceasta le va permite sa stabileasca o parola cu ajutorul careia vor putea accesa datele inscriptionate, dupa codificarea pe 128 de biti a întregului disc sau doar a unei anumite zone.

Turbo Engine
Facilitatea “Turbo Engine” îmbunatateste performantele conexiunii dintre cablul USB si unitatea optica, ASUS SDRW-08D1S-U fiind capabil sa citeasca si sa scrie date la cele mai ridicate viteze.

Fotografii:
http://www.medialook.ro/download/asus/sdrw08d1su.htm

Specificatii ASUS SDRW-08D1S-U
Viteze de scriere:
DVD+R(SL): 8X (CAV), DVD-RW: 6X (ZCLV), DVD+RW: 8X (ZCLV), DVD+R (DL): 6X (ZCLV), CD-R: 24X (ZCLV), CD-RW: 16X (ZCLV), DVD-RAM: 5X max.
Viteze de citire:
DVD-ROM (SL)(DL): 8X max. (CAV), DVD+R/RW: 8X max. (CAV), DVD+R(DL): 6X max. (CAV), CD-ROM/R/RW: 24X max. (CAV)
DVD-RAM: 5X max.
Timp de acces: DVD: 150 ms; CD: 130 ms
Mod de scriere:
DVD-R: DAO, Incremental Recording, DVD-R/RW: Restricted Overwriting, DVD+R/RW: Incremental/Random Recording, CD-R/RW: DAO, TAO, SAO, Packet Write, DVD-RAM: Random Write
Compatibilitate cu SO: Windows NT/2000/XP/Vista
Interfata: USB 2.0
Memorie tampon: 2 MB
Software inclus: CyberLink
Formate de discuri suportate:
Scriere: DVD+/-R, DVD+/-RW, CD-R, CD-RW, DVD-RAM
Citire: DVD-ROM, DVD-R/RW, Photo CD, CD-DA, CD-Extra, CD-Text, CD-R, CD-RW, DVD-RAM
Diametrele discurilor: 12 cm si 8 cm
Mod de instalare: Vertical si orizontal (+5° ~ -5°)
Dimensiuni (D/H/W): 156.4 x 140.8 x 21 mm
Greutate: 412g / 435g (cu stand)
Culori: Negru / Alb

Specificatiile pot fi modificate fara notificare. Pentru mai multe informatii va invitam sa vizitati site-ul www.asus.com.

Despre Thinker Media

ASUS este lider între furnizorii de tehnologii ai noii ere digitale, având peste 10000 de angajati în întreaga lume si o echipa de cercetare si dezvoltare de elita. În anul 2007, compania a realizat o cifra de afaceri de 6,9 miliarde USD. ASUS a fost clasificat 11 ani consecutivi printre primele 10 companii IT în cadrul 'Business Week InfoTech 100' si a fost declarat Numarul 1 de catre Wall Street Journal Asia pentru cele mai bune produse realizate în Taiwan.
Ionut Paraschiv
Thinker Media - Relatii publice
pr@medialook.ro