ASUS prezinta primele versiuni imbunatatite prin overclocking ale placilor video EN9500GT

BUCURESTI - 29 iulie 2008

Comunicat tip General in IT&C

ASUS, lider global în producţia de plăci video, a lansat ASUS EN9500GT TOP/DI/512M, prima versiune cu frecvenţe mărite a celei mai noi unităţi de procesare grafică NVIDIA GeForce 9500GT. Noul produs răspunde cererii de plăci video cu performanţe grafice tot mai avansate şi cu sisteme de răcire excepţionale. Cu ajutorul versiunii ASUS EN9500GT TOP/DI/512M, utilizatorii se vor putea bucura de o creştere de 103% a performanţelor video în rularea jocurilor PC. Adiţional, majoritatea modelelor din seria EN9500GT sunt însoţite de “Glaciator Fansink”, soluţia exclusivă de răcire care menţine nivelul temperaturii cu 13 grade Celsius mai scăzut decât în cazul plăcilor de referinţă.

Fiind prima versiune îmbunătăţită prin 'overclocking' în cazul chipset-ului EN9500GT, ASUS EN9500GT TOP/DI/512M dezvoltă frecvenţele de lucru de la 550MHz la 700MHz pentru GPU, de la 1375MHz la 1750MHz pentru “shader” şi de la 1600MHz la 2016MHz în cazul memoriei. Efectul constă în creşterea performanţelor măsurate în cadrul “3DMark Vantage” (High Preset), scorul fiind dezvoltat de la 689 la 1401 de puncte, fapt ce echivalează cu o îmbunătăţire de 103% faţă de rezultatele obţinute de o placă de referinţă*. Capabilă de performanţe video fără precedent, placa ASUS EN9500GT TOP/DI/512M va spori şi mai mult doza de adrenalină a utilizatorilor în acţiunile jocurilor PC.

Seria ASUS EN9500 foloseşte noua generaţie “Glaciator Fansink”, o tehnologie special dezvoltată pentru a realiza disiparea eficientă a căldurii emise de către placa video. “Glaciator Fansink” acţionează precum o furtună cu gheaţă asupra unităţii de procesare grafică, obţinându-se temperaturi mai joase cu 13 grade Celsius comparativ cu plăcile de referinţă**. Totodată, nivelul de zgomot în operare este de doar 25dB, fiind aproape imperceptibil într-o cameră în linişte. Acest fapt va reprezenta un motiv de satisfacţie pentru utilizatorii care urmăresc mărirea capacităţii de răcire fără ca rotaţiile ventilatorului să genereze un zgomot excesiv.

Respectându-şi promisiunea de a oferi produse de calitate excepţională, ASUS a integrat în modelele seriei EN9500GT numeroase soluţii tehnologice menite să faciliteze obţinerea celor mai bune performanţe video. Protecţia EMI reduce cu 66% nivelul interferenţelor electromagnetice***, pentru transmiterea unor semnale stabile. Introducerea bobinelor “DIP Spring Chokes” în locul celor toroidale tradiţionale (Toroidal Coil Chokes) conduce la reducerea temperaturii cu 5-10 grade Celsius. Adiţional, tehnologia “LF PAK MOS” ajută la optimizarea consumului de energie şi la reducerea nivelului de căldură emisă, iar condensatorii din polimer fabricaţi în Japonia oferă mai multă stabilitate. În acest mod, utilizatorii seriei ASUS EN9500GT vor putea să se bucure de performanţe extreme fără să-şi facă griji privind durata de viaţă a produsului.

Note:
* Configuraţia pentru testul de performanţă
PCI-Express 16X:
Placă de bază: Maximus Extreme Rev: 2.00 BIOS: 0802
Procesor: Intel Core™2 Extreme 3.00GHz (QX9650)
Memorie: 2048MB (DDR3 APACER 1333 1024M*2)
HDD: WD SATAII 300 1600AAJS
DVD-ROM: LG DVD-GSA-H55N
Facilităţile de overclocking pot să difere în funcţie de plăcile folosite.
Scorul 3DMark Vantage a fost obţinut folosind High Preset.
** Configuraţia de referinţă (privind diferenţele de temperatură)
Procesor: P4 3.0G
Placă de bază: P5B Deluxe
Memorie: 1.0G
Sistem de operare: Windows XP
Programul test: 3D Mark ’03 (repeat GT4/Mother Nature)
***Versiunile cu memorie DDR3 a modelelor EN9500GT au protecţie EMI.

Specificaţii

Model: EN9500GT TOP/DI/512M
Unitate de procesare video: GeForce 9500GT
Memorie video: 512M DDR3
Frecventa procesor: 700 MHz
Frecvenţă Shader: 1750MHz
Frecvenţă memorie: 2GHz (1000MHz DDR3)
Interfaţa memoriei: 128 bit
Rezoluţa maximă DVI: 2560 * 1600
Bus Standard: PCI Express 2.0
Ieşire DVI: DVI-I
Compatibilitate HDCP: DA
Ieşire HDMI: DA **
Ieşire D-Sub: DA
Adaptor/Cabluri: Cablu S/PDIF
Software inclus: ASUS Utilities & Driver

Model: EN9500GT OC/DI/512M
Unitate de procesare video: GeForce 9500GT
Memorie video: 512M DDR3
Frecventa procesor: 600 MHz
Frecvenţă Shader: 1500MHz
Frecvenţă memorie: 1.8GHz (900MHz DDR3)
Interfaţa memoriei: 128 bit
Rezoluţa maximă DVI: 2560 * 1600
Bus Standard: PCI Express 2.0
Ieşire DVI: DVI-I
Compatibilitate HDCP: DA
Ieşire HDMI: DA **
Ieşire D-Sub: DA
Adaptor/Cabluri: Cablu S/PDIF
Software inclus: ASUS Utilities & Driver

Despre Thinker Media

ASUS este lider între furnizorii de tehnologii ai noii ere digitale, având peste 8000 de angajaţi în întreaga lume şi o echipă de cercetare şi dezvoltare de elită. În anul 2007, compania a realizat o cifră de afaceri de 6,9 miliarde USD. ASUS a fost clasificat 11 ani consecutivi printre primele 10 companii IT în cadrul 'Business Week InfoTech 100' şi a fost declarat Numărul 1 de către Wall Street Journal Asia pentru cele mai bune produse realizate în Taiwan.
Ionut Paraschiv
Medialook PR
Tel: (+40) 742 101082
pr@medialook.ro