Noile plăci de bază ASUS ROG Maximus III duc jocul la nivelul maxim

BUCURESTI - 14 septembrie 2009

Comunicat tip General in IT&C

ASUS extinde linia de platforme exclusiviste Republic of Gamers (ROG) cu noile modele Maximus III Formula şi Maximus III GENE. Acestea integrează chipset-ul Intel P55 şi se adresează pasionaţilor de gaming, oferind facilităţi exclusiviste pentru îmbunătăţirea experienţelor de joc şi de overclocking – de la performanţele obţinute în timpul rulării şi reducerea latenţei conexiunii online, la optimizările hardware aplicabile în timp real.

Noile plăci de bază ASUS ROG Maximus III duc jocul la nivelul maxim

Modelul Maximus III Formula de format ATX materializează dorinţele jucătorilor entuziaşti, care vor să ruleze rapid noile versiuni, urmărind platformele cu performanţe extensibile, apelând frecvent la overclocking pentru obţinerea unor specificaţii de vârf. Maximus III GENE, ce adoptă dimensiunile mATX, satisface cerinţele celor care urmăresc modificarea carcaselor, încadrarea într-un anumit buget sau care preferă unităţile PC de format mai mic, dar cât mai puternice.

Seria de plăci ASUS Maximus III oferă performanţe fără bariere şi facilităţi specifice gaming-ului, în spiritul renumelui câştigat de familia de produse ROG în rândul jucătorilor entuziaşti. Integrând componente de cea mai bună calitate şi tehnologii de vârf, noile modele promit cele mai captivante experienţe de joc oferite de platformele cu chipset P55.

Jocul pe primul loc
GameFirst este un instrument de prioritizare a traficului, cu ajutorul căruia jucătorii online pot decide modul de folosire a lăţimii de bandă de către aplicaţiile executate simultan. Astfel, ei vor putea realiza diverse activităţi online, să transfere fişiere şi să comunice prin mesageria instantanee, în paralel cu derularea unui joc online în condiţiile unei latenţe îmbunătăţite. Configurarea este foarte simplă, constând în adăugarea într-o listă a aplicaţiei şi stabilirea priorităţii ce i se conferă.

Speeding HDD
Utilizând o configuraţie de tip dual channel, Speeding HDD poate dubla ratele de transfer, reducând durata de încărcare a jocurilor şi timpii de acces. Pentru a beneficia de această facilitate, utilizatorii trebuie să conecteze două hard disk-uri folosind cei doi conectori speciali SATA, evidenţiaţi cu roşu pe plăcile de bază Maximus III. Unităţile vor fi configurate în mod automat, nefiind nevoie de vreo modificare manuală.

SupremeFX X-Fi
Prin SupremeFX X-Fi, noile platforme ASUS oferă suport pentru funcţii Creative, precum EAX, CMSS3D şi Crystalizer, toate acestea îmbunătăţind experienţa audio, indiferent că ar fi vorba de jocuri, filme sau de muzică. Totodată, SupremeFX X-Fi oferă suport pentru redarea mediilor Blu-ray.

Proiectate pentru Overclocking
Seria Maximus III oferă o interfaţă revoluţionară pentru overclocking, intitulată ROG Connect. Aceasta permite utilizatorilor să se conecteze la platformă de pe un alt calculator, folosind interfaţa integrată iROG. Astfel, jucătorii îşi vor putea tuna configuraţia hardware în timp real, controlând aplicaţia RC TweakIt rulată de pe un laptop sau netbook conectat printr-un cablu USB. Rezultatele overclocking-ului vor fi sesizabile chiar în timpul rulării jocului, întreaga operaţiune semănând cu verificarea unei maşini de curse de către inginerul de la standuri.

Aplicaţia RC TweakIt oferă acces direct la setările din BIOS-ul plăcii de bază, permiţând vizualizarea tuturor parametrilor pe ecranul portabilului chiar în timpul procesului de boot. Interfaţa intuitivă asigură mai multe de opţiuni de configurare. Pot fi stabilite şi memorate până la 5 profile cu diferiţi parametri, pentru procesoare diferite, trecerea de la un profil la altul realizându-se fără accesarea BIOS-ul. În acest mod, specialiştii în overclocking vor putea câştiga foarte mult timp. Pe lângă funcţiile de overclocking, RC TweakIt permite şi monitorizarea vitală a tensiunilor, a temperaturilor şi a vitezelor ventilatoarelor.

Compatibilitate maximă
Memoria poate constitui deseori sursa unor probleme când vine vorba de gaming şi overclocking. Seria ROG Maximus III oferă utilizatorilor un instrument de verificare a compatibilităţii memoriilor, care testează, corectează şi ajustează automat parametrii de funcţionare în vederea obţinerii celor mai bune performanţe posibile. MemPerfect va oferi o stabilitate îmbunătăţită a sistemului, viteze superioare şi abilitatea de rezolva rapid problemele fără a mai fi nevoie de rularea unor teste manuale îndelungate.

Platforme gândite pentru cerinţe multiple
Ambele platforme Maximus III oferă aceleaşi facilităţi pentru îmbunătăţirea experienţei de operare şi de gaming, precum ROG Connect, GameFirst şi MemPerfect, însă sunt disponibile în două formate aparte - ATX şi mATX - pentru a satisface cerinţele diferite ale utilizatorilor.

Alături de funcţiile inovatoare care transformă Maximus III Formula în liderul acestei generaţii de platforme, se regăsesc toate facilităţile care au contribuit la succesul deosebit înregistrat de modelele anterioare din cadrul seriei.

* Vizitaţi www.asus.com pentru lista completă de procesoare Intel suportate.

Specificaţiile pot fi modificate fără notificare. Pentru mai multe informaţii vă invităm să vizitaţi site-ul www.asus.com.

Fotografii ale plăcilor de bază ASUS ROG Maximus III:

Despre Thinker Media

ASUS este lider între furnizorii de tehnologii ai noii ere digitale, având peste 10000 de angajati în întreaga lume si o echipa de cercetare si dezvoltare de elita. În anul 2008, compania a realizat o cifra de afaceri de 8,1 miliarde USD. ASUS se clasifică de 12 ani consecutiv printre companiile din 'Business Week InfoTech 100'.

Platformele ASUS: Numărul 1 în lume
ASUS este prima marcă de plăci de bază din lume, având cea mai mare cotă din piaţa globală. În prezent, unul din trei calculatoare utilizează o platformă ASUS. Compania a lansat numeroase inovaţii care au devenit ulterior standarde în industrie. Printre exemplele recente se numără: alimentarea cu 16 faze, Stack Cool3 şi designul privind protecţia anti-EMI. Având o experienţă îndelungată şi o preocupare constantă pentru îmbunătăţirea design-ului, ASUS urmăreşte să rămână liderul industriei prin performanţa, siguranţa şi fiabilitatea platformelor produse.
Ionut Paraschiv
PR Director
Thinker Media - Relatii Publice
pr@medialook.ro