Grupul de clienti contra Bancii Comerciale Romane reprezentati de Piperea si Asociatii a declansat procedurile legale pentru inlaturarea din contracte a clauzelor abuzive si pentru recuperarea sumelor platite nedatorat bancii in baza acestor clauze.

BUCURESTI - 1 octombrie 2010

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

Un prim grup de peste 400 de clienti ai BCR, reprezentati de Societatea Civila de Avocati Piperea si Asociatii au declansat procedura concilierii, prim trimiterea, pe data de 27 sept 2010, a invitatiei la conciliere.

Grupul de clienti contra Bancii Comerciale Romane reprezentati de Piperea si Asociatii a declansat procedurile legale pentru inlaturarea din contracte a clauzelor abuzive si pentru recuperarea sumelor platite nedatorat bancii in baza acestor clauze.

Dupa trecerea unui prim termen de 15 zile de la data primirii invitatiei la conciliere, daca procedura concilierii nu va da rezultatele scontate, se va demara deindata procesul propriu-zis, prin inregistrarea cererii de chemare in judecata.

Un al doilea grup de clienti care intentioneaza sa actioneze banca in judecata prin Piperea si Asociatii este in curs de constituire. Si intr-un caz, si in celalalt, clientii BCR s-au constituit in grupuri informale pe internet, incercand, intr-o prima faza, o negociere de asemenea informala cu banca.

Esecul acestei incercari i-a determinat pe acesti clienti ai bancii sa apeleze in mod colectiv si unitar la Piperea si Asociatii, pentru o mai buna posibilitate de negociere, in caz de esec urmand a se declansa un proces contra bancii, in principal pentru anularea clauzelor contractuale considerate ca fiind abuzive, dar si pentru restituirea sumelor de bani platite nedatorate bancii, in baza acestor clauze abuzive.

Pentru ca a actiunea sa fie unitara si sa obtina un rezultat juridic solid, grupul a delegat, in acest scop, pe Piperea si Asociatii.

'Dobanzile exagerate si clauzele abuzive reprezinta principala nemultumire a clientilor, insa, desigur, sunt si alte nemultumiri ce vor face obiectul preconizatului proces. In actualele conditii de criza, in care exuberanta consumului, propovaduita in urma cu mai putin de doi ani tot de banci, a disparut, clauzele abuzive din contracte lovesc in majoritatea cetatenilor activi ai Romaniei care au luat credite, fie ele de consum, ipotecare sau de alt tip', a declarat Prof. Univ. Dr. Av. Gheorghe Piperea, partner cooronator si fondator al SCA 'Piperea si Asociatii'.

“Pe termen scurt, pentru banci, modificarea acestor clauze in asa fel incat sa fie corecte si suportabile, ar antrena o reducere a profitului bancii, dar pe termen mediu si lung va fi in avantajul net al bancii, pentru ca in acest fel se va evita majorarea necontrolata a cazurilor de debitori neperformanti, care reprezinta pierderi nete pentru banci si, in acelasi timp, scaderea indicilor de solvabilitate”, a mai spus Piperea.

Despre Three Slices - Agentia de Marketing


Avocatii din cadrul societatii 'Piperea & Asociatii', stiu ca increderea este primul lucru pe care il cere un client in cautarea unui avocat bun. De aceea, SCA Piperea si Asociatii va mentine o echipa avocatiala dedicata permanent acestui gen de spete.

Radu Trandafir - Strategy Director, Three Slices - Agentia de Marketing
radu@threeslices.com
office@piperealaw.ro