Anglia, Franta si SUA, sustinatoarele tigarilor electronice

BUCURESTI - 10 iunie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Sanatate, Social, Stiinta / Cercetare

In ultimele doua saptamani au tot aparut in presa din Romania, numeroase articole cu privire la studiul francez referitor la tigarile electronice. Vom prezenta pentru mass-media din Romania cateva dintre concluziile reale ale acestui studiu.

Tigara Electronica Nr1

Tigara Electronica Nr1

 Alege tigari electronice de calitate! 

www.TigaraElectronica-NR1.ro

In urma cu cateva saptamani a fost finalizat unul dintre cele mai cuprinzatoare studii cu privire la impactul tigarilor electronice, studiu realizat in Franta de o echipa de 9 experti, condusi de pneumologul Bertrand Dautzenberg.

Pornind de la statistica sumbra referitoare la daunele provocate de fumat, in Franta mor 73.000 de oameni in fiecare an din cauza fumatului, expertii francezi au analizat impactul pe care tigarile electronice il au in tara lor si daca acestea ar trebui sa existe sau nu, sa fie incurajate sau nu.
In cele peste 200 de pagini pe care studiul le are, ei au analizat avantaje si dezavantaje ale folosirii tigarilor electronice in Franta.
Lista lor de concluzii si recomandari a inceput cu: “Tigarile electronice cu sau fara nicotina NU TREBUIESC interzise in Franta”.
.Les experts recommandent de ne pas interdire en France l’utilisation de l’ecigarette, avec ou sans nicotine.

Cum tigara electronica s-a dovedit a fi cea mai eficace metoda in lupta impotriva fumatului, expertii au sustinut si ei aceasta idee. Chiar daca nu exista studii pe termen lung (zeci de ani), este un lucru cert ca pericolele pe care tigarile electronice le-ar putea provoca, in comparatie cu tigarile clasice, sunt minuscule.
Expertii francezi au recomandat guvernului Frantei chiar sa voteze impotriva propunerii legislative a Uniunii Europene cu privire la limitarea nivelului de nicotina din lichidul pentru tigara electronica, la 4mg/ml. Este evident ca o asemenea intensitate de nicotina ar fi mult prea mica si nu ar putea ajuta fumatorii sa renunte la viciu. De asemenea ei au facut recomandari statului francez, sa se implice activ in promovarea tigarilor electronice, care pot ajuta mult diminuarea ratei mortalitatii in cadrul fumatorilor.

In Romania, rezultatele pozitive ale acestui studiu, pentru piata de tigari electronice, nu au fost prezentate de mass-media.
In Romania s-a prezentat doar faptul ca tigarile electronice ar putea fi interzise in spatiile publice, unde fumatul este interzis.

Aceasta recomandare a venit in contradictie cu recomandarea expertilor de a sustine tigara electronica la nivel guvernamental.
Expertii in medicina sugereaza ca Ministrul francez Touraine a actionat cu un exces de prudenta, mai degraba decat sa se confrunte cu posibilele riscuri asupra sanatatii ale tigarilor electronice. “Ministrul francez a fost extrem de precaut, iar zelul sau este catastrofic”, a declarat Jean-François Etter, profesor de Sanatate Publica la Universitatea din Geneva.  

De ce exista atatea miscari mediatice legate de tigarile electronice?

Un alt expert, profesorul Robert Molimard, a subliniat “aranjamentele probabile” dintre companiile farmaceutice si guvernele europene in deciziile luate cu privire la tigarile electronice.

Tigara electronica s-a dovedit mai eficace in lupta contra fumatului decat toate produsele medicamentoase precum guma de mestecat, plasturii sau medicamentele anti-depresive care se recomanda pacientilor fumatori.

In Anglia si SUA s-a incercat in repetate randuri interzicerea tigarilor electronice pentru diferite motive nefondate. Nu s-a reusit. Se pare ca libertatea oamenilor si a presei primeaza in statele puternice.
In state precum Brazilia sau Singapore, producatorii de tutun sau companiile farmaceutice au gasit parghiile necesare pentru a interzice cea mai mare amentintare pentru business-ul lor, tigara electronica.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/tigara-electronica/anglia-franta-si-sua-sustinatoarele-tigarilor-electronice