Ce substante contine tigara electronica?

BUCURESTI - 24 aprilie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Sanatate, Social, Stiinta / Cercetare, Tehnologie

Tigara electronica a devenit din ce in ce mai cunoscuta in ultima perioada. Multi fumatori care doresc sa renunte la tigarile clasice se intreaba ce substante contine acest produs.

tigara electronica nr1

tigara electronica nr1

 Alege tigari electronice de calitate! 

www.tigaraelectronica-nr1.ro

Fumatorii interesati sa renunte la tigarile clasice cu tigara electronica se intreaba foarte des „Ce contine e-lichidul din tigara electronica?”

De-a lungul timpul s-au iscat foarte multe dispute si au avut loc multe contraziceri cu privire la componenta e-lichidului. In general, e-lichidele fabricate de producatori cunoscuti au pe eticheta substantele care intra in componenta lor. Insa, cum nu toti oamenii au cunostinte de chimie multi dintre acestia nu inteleg mare lucru din denumirile lor. Pentru a arata fumatorilor ca tigara electronica nu contine substante toxice, din contra, contine substante des intalnite in viata de zi cu zi, am organizat o lista cu cele mai des intalnite substante din tigara electronica.

Nicotina

Nicotina este o substanta recunoscuta pentru dependenta pe care o da. Este poate, cea mai periculoasa substanta din tigara electronica, poate avea efecte asupra sistemului cardiovascular si a nivelului de glucoza in sange. Fumatorii care doresc sa elimine nicotina definitiv si sa se bucure in continuare de placerea de a fuma pot opta pentru un e-lichid fara nicotina. Este bine ca nicotina sa fie eliminata treptat intr-o perioada de timp, cateva luni, pentru a face trecerea mai usor.

Propylen Glycol

Propylen glycolul (PG) este probabil substanta care se gaseste in cea mai mare cantitate in e-lichide. Este folosit la alimente deoarece permite ingredientelor sa se emulsioneze rapid si sa poarte mai usor aromele substantelor. Propylen glycolul se transforma usor in vapori acestia fiind de culoare alba. In timp ce vaporii de apa curata sunt incolori, cei produsi de propylen glycol sunt asemanatori cu fumul de tigara. Propylen glycolul se foloseste si in industria farmaceutica la amestecul medicamentelor.

Glicerol

Glicerol – sau glicerina vegetala – este creat din grasime vegetala si este folosit la fabricarea produselor cosmetice. Ca si propylen glycolul se intalneste des in alimente in calitate de emulsificator. Glicerolul poate fi folosit si ca agent de ingrosare in unele produse, ca de exemplu in lichidele pentru tigari electronice. Exista multe e-lichide care combina PG (70-80%) cu glicerolul (20-30%). Propylen glycolul intensifica aroma iar glicerolul ingroasa cantitatea de vapori produsa. Exista desigur si elichide care sunt in intregime pe baza de glicerol sau care contin doar propylen glycol.

Vanilla Extract

Extractul de vanilie este creat prin fierberea pastailor de vanilie cu apa si alcool. In combinatie cu alte ingrediente folosite in tigara electronica, extractul de vanilie da un caracter vaporilor, care aminteste de tutun.

Malic acid

Acidul malic da fructelor gustul acrisor. Poate fi gasit in cantitati mari in sucul de mere, vin si in bomboane. Acidul malic este ca un plus care da complexitate lichidului de tigari electronice.

Linalool

Linaloolul este un terpine care da o usoara aroma de plante lichidului de tigara electronica. Printre plantele care contin o concentratie mare de linalool se regasesc coriandru, scortisoara si dafinul.

Menthol

Mentolul este un extract de plante de menta. Deoarece mentolul da senzatia de racoare in contact cu pielea sau cu membranele mucoase, este un aditiv comun in tigari pentru a reduce iritatia de la inhalarea fumului. De asemenea este folosit printre ingredientele e-lichidului de tigari electronice pentru a da o senzatie de racoare vaporilor.

Nu uitati sa achizitionati lichide certificate, fabricate de producatori cunoscuti.