Este tigara electronica cancerigena?

BUCURESTI - 9 septembrie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Banci / Asigurari, Industrie, Monden / Lifestyle, Sanatate, Social

De acest lucru se intreaba probabil multi fumatori care doresc sa renunte la viciul lor cu tigara electronica.

tigara electronica nr 1

tigara electronica nr 1

 Alege tigari electronice originale 

www.tigaraelectronica-nr1.ro

Daca dorim sa aflam raspunsul la acesta intrebare putem cauta pe internet. Insa, pe internet legat de acest subiect vom gasi acelasi articol preluat de toate publicatiile, care sustine ca tigara electronica este cancerigena.

Un alt lucru pe care o sa il observam este ca in respectivul articol apare un singur medic, care sustine ca tigara electronica este daunatoare, si anume Dr. Magdalena Ciobanu. Iar argumentele pe care le ofera sunt bazate pe un studiu pe care FDA ( Food and Drug Administration ) l-a facut pe 3 companii producatoare de tigari electronice, in care au concluzionat ca lichidul de tigara electronica contine dyetilen glycol ( substanta folosita la producerea antigelului ). Minciuna ordinara, era vorba de fapt de o alta substanta, propylen glycol, folosita in industria farmaceutica la amestecul medicamentelor. Oricum in prezent s-a renuntat si la aceasta substanta.

Ceea ce nu spune Dna doctor, sau nu vrea sa spuna, este ca aceste studii FDA au fost calificate ca fiind incorecte de Curtea de Apel SUA. Acestia au facut cercetari despre felul in care au decurs studiile FDA si au descoperit ca felul in care au fost facute este incorect. Mai mult, „Judecatorul care prezideaza acest caz, Judecatorul Leon, a marturisit foarte clar ca FDA nu incearca decat sa isi mareasca aria de reglementari.”

Desi in presa romaneasca apar aceste lucruri despre tigara electronica in alte tari lucruri stau altfel.

Iar raspunsul la intrebarea, „Tigara electronica este cancerigena?”, este NU. Tigara electronica nu este cancerigena. Iar argumentele care ne fac sa sustinem aceasta afirmatie vin de la mai multe cercetarii efectuate de medici din intreaga lume. Si anume:

- Colegiul Royal al Medicilor din UK sustine tigara electronica si considera ca acest produs ar trebui sa ramana pe piata deoarece terapia de inlocuire a nicotinei este eficienta.

- Dr. Joel L. Nitzkin este Presedintele American Association of Public Health Physicians Tobacco Control Task Force indeamna FDA sa clasifice tigara electronica ca fiind un produs medical.

- J. Fouls, profesor la Penn State University afirma ca tigara electronica este un instrument care ne ajuta sa renuntam la fumat.

Si desigur mai sunt multi altii care sustin ca tigara electronica nu este cancerigena. Puteti citi mai multe pe forumtigaraelectronica.wordpress.com

Prin urmare puteti apela fara probleme la tigari electronice pentru a renunta la fumat deoarece acestea nu sunt cancerigene, nu va afecteaza sanatatea in nici un fel si nici pe a celor din jurul dvs. Daca nu ne credeti pe noi cautati pe Forum tigara electronica si acolo o sa gasiti numeroase articole care contin multe informatii legate de acest subiect.