Reportaj american despre tigara electronica

BUCURESTI - 26 iulie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Administratie Publica, Banci / Asigurari, Finante / Contabilitate, Monden / Lifestyle, Sanatate

„The Doctors” este un show celebru din America unde sunt dezbatute diferite subiecte legate de sanatate. In cadrul acestui show, patru medici cu specializari diferite, Dr. Travis Stork, Lisa Masterson, Chirurg Dr. Andrew Ordon si pediatru Dr. Jim Sears, dezbat problemele de sanatate din viata de zi cu zi.

www.tigaraelectronica-nr1.ro

www.tigaraelectronica-nr1.ro

Daca televiziunile noastre ar fi independente si nu ar mai face stiri comandate sau platite, astfel de reportaje sau show-uri mi-as dori sa vad. Din nefericire, imi vine in minte ultima stire difuzata de Antena 1, in care noi am dat un interviu ce a fost scos in intregime la montaj. Am prezentat tigara electronica fiind cea mai buna alternativa pentru fumatul clasic.

Va invit sa vedeti un fragment din „show-ul doctorilor” din America, in care se discuta despre tigari electronice.

Cei patru medici invitati la show prezinta tigara electronica. Mai exact, sunt incantati de ea si o recomanda calduros, cu mentiunea ca daca nu sunteti fumatori nu ar trebui sa incepeti sa o folositi. O sa va traduc cateva replici din filmulet.

Il gasiti aici: pe forum tigara electronica! (click)

Acestia incep prin a marturisi ca, daca sunteti fumatorii si doriti sa renuntati la acest viciu, tigara electronica este una dintre cele mai bune alternative de a renunta la fumat. Dr. Psiholog Travis Stork, numeste tigara electronica ca fiind „speranta” fumatorilor. Dr Andrew Ordon adauga: „Pentru unii oameni tigara electronica poate fi un mare ajutor pentru a renunta la fumat. Nu dorim sa le oferim oamenilor nicotina, aceasta nu este buna, dar este mult mai bine decat sa inhalezi acel gudron si toate celelalte substante cancerigene... peste 4000 la numar.” Show-ul continua cu cei patru incercand tigara electronica. Sunt incantati de ea, desi, pot adauga, nu este chiar cel mai performant model. Pentru a se convinge ca tigara electronica are efect, acestia ofera unei fumatoare ( 15 ani de fumat) o tigara electronica. Efectul este acelasi. Fumatoare declara ca este cea mai buna forma de a fuma si ca intr-adevar nu se compara cu plasturii sau guma de mestecat. Cred ca si noi am avut aceeasi reactie atunci cand am incercat prima data tigara electronica. Ex-fumatoarea, este chemata in platou unde marturiseste ca a reusit sa renunte complet la tigarile clasice cu ajutorul tigarii electronice.

Pentru cei care aburiti nu am prezentat nimic nou. Probabil ca toti sunteti constienti de efectele pe care le aduce tigara electronica. Am pus acest material pentru cei care sunt fumatori si doresc sa renunte la acest viciu. Chiar daca medicii de la noi... ma rog, unii dintre ei, critica tigara electronica se pare ca altii o recomanda celor care doresc sa renunte la fumat, fara a inventa tot felul de reactii pe care le-ar putea provoca tigara electronica.