Tara cantoanelor scuteste tigara electronica de taxe

BUCURESTI - 28 martie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Industrie, Sanatate, Social, Internet

Elvetia, va scuti de taxe tigara electronica, incepand cu 1 aprilie 2012. Aceasta decizie este un motiv de bucurie pentru utilizatorii de tigari electronice elvetieni dar si pentru doritorii de a renunta la fumat.

tigara electronica nr1

tigara electronica nr1

 Alege tigari electronice de calitate! 

www.tigaraelectronica-nr1.ro

Consiliul federal elvetian a luat recent decizia de a scuti de taxe tigara electronica incepand cu 1 aprilie 2012, si a adoptat ordonanta referitoare la impozitarea tutunului in consecinta (OITab). Aceasta decizie a fost luata dupa ce Parlamentul elvetian a adoptat o motiune care urmareste sa scuteasca tigara electronica, care simuleaza actul de a fuma, de impozitele pe tutun din decembrie 2011. Ca urmare, tigara electronica nu va mai fi considerata un inlocuitor al tutunului si nu va mai fi supusa taxei de impozitare a tutunului.

Potrivit Departamentului federal elvetian de Finante (FDF) ordonanta prevede ca toate produsele destinate pentru a ajuta fumatorii sa renunte la tigari, inregistrate la Institutul elvetian pentru produse terapeutice, sa nu mai fie considerate inlocuitori a-i tutunului si in viitor sa fie scutite de taxare.

Decizia Consiliul federal elvetian este una benefica atat pentru Elvetia dar si pentru utilizatorii de tigari electronice de acolo. Pentru Elvetia este benefica deoarece scutirea tigarilor electronice de taxe va incuraja consumatorii sa renunte la fumat si astfel starea generala a sanatatii publice se va imbunatatii. Banii alocati pentru tratarea persoanelor cu boli cauzate de fumat vor putea fi economisiti. Pe utilizatorii de tigari electronice aceasta decizie nu poate decat sa ii incante deoarece vor platii un pret mai mic pentru aceste dispozitive.

Elvetia este si se dovedeste a fi in continuare un model de urmat pentru toate statele membre ale Uniunii Europene.