Tigara electronica in timpul sarcinii

BUCURESTI - 5 iulie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie, Monden / Lifestyle, Sanatate, Social, Sport

Asa cum bine stim, in timpul sarcinii medicul interzice femeilor sa mai fumeze. Exista tot felul de pareri pro si contra legate de oprirea brusca a fumatului la femeile insarcinate. Ne vom opri putin asupra folosirii unei tigari electronice pe perioada sarcinii.

www,tigaraelectronica-nr1.ro

www,tigaraelectronica-nr1.ro

Unii spun ca oprindu-te brusc din fumat, organismul incepe sa elimine toxine, mai mult decat in mod normal... iar copilul este un bun „absorbant” pentru aceste toxine. Altii spun ca trebuie sa te opresti din fumat treptat pe perioada sarcinii. Foarte multe viitoare mame, aleg sa renunte brusc la fumat, pentru binele copilului, insa aceasta oprire le cauzeaza stari de stres si anxietate care sunt cu mult mai nocive bebelusului decat isi poate imagina cineva. Nu acelasi lucru se intampla daca folositi tigari electronice.

Sunt femei din lumea intreaga care au aburit tigara electronica pe perioada sarcinii si nu au raportat nici un efect secundar asupra sanatatii lor sau a bebelusului. Daca vrei sa te lasi de fumat ar fi bine sa consulti un medic inainte ca sa fii mai sigura la ce riscuri te supui. Dar si daca vrei sa te apuci de tigara electronica este bine sa intrebi medicul tau daca este buna pentru tine.

Pesemne cel mai bine ar fi sa renunti la fumat inainte de a concepe copilul, insa in multe cazuri, sarcina apare pe neasteptate sau viitoarea mama isi promite ca va renunta la acest viciu, imediat dupa ce va ramane insarcinata... eventual prin luna a 4-a. :)

Exista doua variante de folosit tigara electronica, pe care le-as recomanda in perioada sarcinii... prima, daca medicul ti-a interzis cu desavarsire consumul de nicotina, poti utiliza tigara electronica folosind un lichid fara nicotina. Macar vei avea in continuare gestul, care este important pentru psihic. Cea de-a doua, este sa pufai tigara electronica folosind un lichid low nicotine, adica cel mai slab. Acesta este echivalentul unui Kent 1, de exemplu. Poti sa folosesti o luna, doua... si sa alternezi tot timpul cu lichid fara nicotina.

Cu siguranta este mult mai ok sa folosesti tigari electronice cu un lichid foarte slab sau chiar fara nicotina, decat sa fumezi in continuare. Sa nu uitam ca in tigarile clasice sunt peste 4000 de substante toxice, care nu fac foarte bine sarcinii tale.

Pentru femeile care isi programeaza cu atentie sarcina, este bine sa inlocuiasca tigarile clasice cu tigari electronice, cu 4-6 luni inainte. Astfel in momentul sarcinii vor putea sa renunte chiar si la tigara electronica sau sa foloseasca fara probleme un lichid fara nicotina.

Cititi despre cum ar trebui sa alegi tigara electronica potrivita tie! Cititi tot aici, Recomandari de tigari electronice pe tip de fumator.