Tigara electronica Nr 1: 6 mituri false despre tigari electronice

BUCURESTI - 22 noiembrie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Sanatate, Social, Stiinta / Cercetare, Tehnologie

Din cauza propagandei negative facuta de unele agentii de sanatate, exista destul de multe mituri despre tigari electronice care nu sunt adevarate. Sa aruncam o privire la 6 mituri false de top care exista si de ce nu sunt acestea adevarate.

TigaraElectronica-Nr1

TigaraElectronica-Nr1

 Alege tigari electronice de calitate! 

www.tigaraelectronica-nr1.ro

Mitul 1: Tigarile electronice sunt la fel de periculoase ca si cele din tutun – Dupa ce FDA a facut publice rezultatele unui studiu in 2009, precizand ca a descoperit substante cancerigene in tigarile electronice testate, acest punct de vedere a fost promovat in mod repetat de catre mass-media si alte organizatii. Acest lucru a condus la convingerea ca tigarile electronice sunt la fel de rele ca si cele din tutun.

Realitatea: Adevarul este ca FDA a gasit doar urme de nitrozamine specifice tutunului intr-o singura proba din cele testate. Cu toate acestea, urmele gasite erau prea nesemnificative pentru a provoca orice pericol. De fapt, nitrozaminele sunt permise de FDA in anumite produse consumabile, cum ar fi guma si plasturii cu nicotina.

Mitul 2: Utilizarea unei tigari electronice de catre un nefumator ar putea conduce la fumatul de tutun – Criticii industriei de tigari electronice s-au grabit sa puncteze ca acestea ar putea fi folosite de nefumatori, care ar putea deveni dependenti de nicotina si ar putea ajunge sa fumeze tigari din tutun.

Realitatea: Majoritatea comerciantilor recomanda tigari electronice fumatorilor existenti ca un mijloc mai sanatos de a obtine nicotina. Tigarile electronice sunt vazute mai mult ca un instrument de reducere a riscurilor, decat un instrument utilizat pentru divertisment. Oameni se apuca de fumat din multe motive, cum ar fi anturajul sau stresul. Este putin probabil ca un fumator sa fie atras de aromele din tigara electronica. De fapt, majoritatea studiilor realizate arata ca majoritatea celor care folosesc tigara electronica sunt fosti fumatori. Chiar si daca un nefumator foloseste tigara electronica, sansele ca acesta sa treaca la tigari din tutun sunt infime. Acest lucru se datoreaza faptului ca tutunul va avea un gust groaznic pentru un nefumator care a utilizat tigara electronica cu arome.

Mitul 3: Tinerii sunt vizati de cei care promoveaza tigara electronica, cu ambalajul deosebit si cu aromele dulci – Inca o data, criticii presupun ca aromele exotice si publicitatea fastuasa este adresa doar copiilor.

Realitatea: Asa cum am mentionat mai sus, promovarea tigarilor electronice are ca target fumatorii. Tigarile electronice sunt concepute pentru a ajuta fumatorii sa renunte la tigarile obisnuite si sa minimizeze riscurile asociate fumatului. Aceste dispozitive ofera utiliatorului nicotina, fara alte substante chimice cancerigene. Cei care promoveaza aceste produse se adreseaza adultilor fumatori. In plus, companiile obisnuiesc sa nu vanda tigari electronice persoanelor sub 18 ani.

Mitul 4: Tigara electronica provoaca mai multa dependenta decat tigarile obisnuite – Aceasta este o alta concluzie care a aparut in urma raportului realizat de FDA. Acest lucru a condus la convingerea ca tigara electronica ofera doze mari de nicotina si, prin urmare, provoaca mai multa dependenta.

Realitatea: Este deja stiut faptul ca raportul FDA a fost atacat in instanta iar Curtea de Apel SUA a proclamat acest raport nul deoarece nu s-au respectat normele de testare. In plus, elichidele pentru tigara electronica sunt disponibile in concentratii diferite de nicotina din care utilizatorii pot alege, astfel incat acestia pot alege cantitatea de nicotina pe care doresc sa o inhaleze zilnic.

Mitul 5: Vaporii inhalati pasiv sunt periculosi pentru nefumatori – Unele grupari de sanatate au precizat ca vaporii inhalati pasiv de nefumatori sunt periculosi deoarece contin substante chimice cancerigene.

Realitatea: Studiile efectuate pana in prezent demonstreaza ca tigara electronica nu contine substante cancerigene. Din moment ce acest dispozitiv nu contine aceste substante, nici vaporii expirati nu contin. Substantele cancerigene din fumul de tigara sunt produsul arderii, insa tigara electronica incalzeste substantele din elichid, nu le fierbe si nu le arde. Exista studii si despre vaporii emisi de tigara electronica, studii ce atesta nontoxicitatea vaporilor. Mai multe detalii pe acest subiect puteti citi la noi pe site.

Mitul 6: Tigarile electronice contin antigel – In raportul facut public in 2009 de FDA, se arata ca tigarile electronice contin dietilen glicol, o substanta toxica care se foloseste la producerea antigelului.

Realitatea: Adevarul este ca FDA a gasit urma de dietilen glicol in doar unul dintre cele 18 cartuse testate. Aceasta dovada este neconcludenta, si nu poate fi generalizata la toate brandurile de tigari electronice. Ulterior, au fost realizate numeroase studii si niciunul nu a descoperit urme de dietilen glicol in brandurile de tigari electronice. Daca tigarile electronice ar fi continut dietilen glicol, cei care le utilizeaza deja de cativa ani ar fi fost otraviti. Insa, nimeni pana acum nu a raportat ca s-ar simti rau din cauza faptului ca foloseste tigara electronica, din contra toti utilizatorii sustin ca se simt mai bine.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/tigara-electronica/tigara-electronica-nr-1-6-mituri-false-despre-tigari-electronice