Tigara electronica Nr 1: Care sunt conceptiile gresite despre tigarile electronice?

BUCURESTI - 9 noiembrie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Sanatate, Social, Stiinta / Cercetare, Tehnologie

De la aparitia tigarilor electronice pe piata si pana in prezent s-au conturat o serie de conceptii gresite despre aceste produse. Astazi vom incerca sa vedem care sunt aceasta si vom explica ce este si ce nu, adevarat.

TigaraElectronica-Nr1

TigaraElectronica-Nr1

 Alege tigari electronice de calitate! 

www.tigaraelectronica-nr1.ro

1. Tigara electronica scoate vapori de apa – Stiinta spune ca pentru a produce vapori de apa trebuie sa fierbem apa. Insa, tigarile electronice nu fierb apa ci incalzesc elichidul la o temperatura suficient de mare pentru a se vaporiza.  Temperatura de vaporizare nu este de 100 de grade. In general, substantele care se gasesc in elichide sunt: propilen glicolul sau glicerina vegetala, nicotina si alte arome alimentare. Cercetarile efectuate pana in prezent sustin ca elichidele nu prezinta riscuri asupra sanatatii.

2. Tigara electronica contine substante cancerigene – FDA (Food and Drug Administration SUA) a realizat o cercetare pe tigari electronice, in 2009, si a facut public faptul ca s-au gasit in cateva probe urme de substante cancerigene, care se gasesc si in tigarile clasice. S-a constatat ulterior ca urmele de substante cancerigene care s-au gasit nu sunt suficient de mari incat sa afecteze sanatatea. Ca un fapt divers, substantele gasite sa gasesc si in guma cu nicotina, o metoda de renuntare la fumat aprobata de FDA. De asemenea, studiul facut de FDA nu a fost aprobat de Curtea de Justitie a SUA deoarece s-a constatat ca organizatia nu a respectat normele de cercetare.

3. Tigara electronica fara nicotina nu este buna la nimic – Daca nicotina ar fi singurul lucru din cauza caruia fumatorii nu pot renunta la fumat, atunci guma si plasturii cu nicotina ar fi fost astazi 100% eficiente. Ori, din pacate, testele arata ca au o eficienta de 8%. Acest lucru ne face sa ne gandim daca nu cumva fumatorii au nevoie si de gestul de a fuma? Sau poate ca au nevoie de tigari pentru ca le asociaza cu diferite actiuni din viata de zi cu zi, cum ar fi bautul cafelei? Indiferent de ce ar raspunde fiecare fumator in parte, trebuie sa stiti ca tigara electronica mimeaza aproape perfect actiunea de a fuma, indiferent daca are nicotina sau nu.

4. Aromele din elichide reprezinta o tentatie pentru copii – Aceasta afirmatie ne duce cu gandul la urmatoarea intrebare: Sunt copiii atrasi de aromele din votca sau din alte bauturi alcoolice? Probabil ca nu. In general, copiii nu incep sa fumeze sau sa consume alcool pentru ca au un gust bun.

5. Nu stim ce substante sunt in tigara electronica – Cei care sunt de aceasta parere trebuie sa stie ca exista o multitudine de teste care au fost efectuate pentru a vedea ce se gaseste in tigara electronica. Daca o sa intrati pe site-ul nostru, sau daca o sa cautati pe internet, o sa gasiti multe teste care sa va raspunda la aceasta intrebare si la altele.

Daca aveti nelamuriri sau intrebari legate de tigara electronica, va invitam pe site-ul nostru, Tigara Electronica Nr 1, pentru a ni le adresa. Trimiteti-ne un email sau dati-ne un telefon si noi va vor oferi informatiile de care aveti nevoie.