Tigara electronica nu ingrasa, poti renunta linistit la fumat!

BUCURESTI - 29 iunie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Banci / Asigurari, Constructii, Monden / Lifestyle, Politic, Sanatate

Multi fumatori marturisesc ca nu vor sa renunte la fumat pentru ca se vor ingrasa. Personal, marturisesc ca si eu am avut aceleasi temeri. Stiam, cum probabil multi dintre noi stim, ca nicotina este cea care ne mentine „in forma”. Acesta a fost si unul din motivele care m-a determinat sa folosesc tigara electronica. Stiam ca lichidul contine nicotina si ca nu voi avea probleme cu greutatea daca voi renunta la fumat.

www.tigaraelectronica-nr1.ro

www.tigaraelectronica-nr1.ro

Faptul ca nicotina ne controleaza pofta de mancare a fost dovedit de cercetatorii din America. Un studiu facut de Yale University, prezent in publicatia Science, arata cum actioneaza nicotina ca un inhibitor al apetitului in creier.

De aceea atat fumatori, cat si aburitori de tigara electronica, au tendinta sa fie mai slabi decat cei care nu fumeaza deloc. Depinde cum priviti situatia…pe mine unul ma bucura. In afara faptului ca nu trebuie sa fac efort sa ma mentin in forma imi satisfac placerea de a aburi o tigara electronica.

Interesant la acest studiu, este ca arata cum nicotina actioneaza o serie de neuroni prezenti in hipotalamus. Acesti neuroni sunt cei care spun organismului cand a mancat suficient, marturiseste Marina Picciotto profesoara de neurobiologie si farmacie la Yale. Cercetatorii doresc sa afle exact cum functioneaza procesul de dependenta, greutate si fumat prin descoperirea receptorului din creier.

Nu stiu ce parere aveti voi, dar mie unul mi se pare ca nicotina a fost pusa prea multa vreme intr-o lumina proasta. De fiecare data cand ne uitam la un pachet de tigari sau la un lichid de tigara electronica suntem stresati de cat de multa nicotina contine. La tigari electronice e de inteles, pentru ca nicotina e singura substanta care ar putea fi privita ca daunatoare. La tigari clasice, e un mod gresit de a privi lucrurile pentru ca, dupa parerea mea, nicotina cred ca e cel mai putin daunatoare. Am fost indusi in eroare. Promovam produse de renuntat la fumat, care contin nicotina, dar privim nicotina ca fiind ceva daunator. In fond, nicotina ne poate face chiar mai destepti si ne mentine si in forma. Singurul lucru rau pe care il face este crearea dependentei. Ca si cafeaua pe care o bem in fiecare dimineata. Ca si cola de la bar si ca si alte zeci de produse.

Cred ca ar trebui sa numai privim nicotina ca fiind ceva atat de rau. Este chiar o substanta care ar putea ajuta la reducerea obezitatii. Suntem destul de intoxicati de tot felul de substante si cu toate astea nicotina este singura ca ne preocupa.

Aburiti linistiti tigari electronice cu e-lichid care contine nicotina… normal daca nu sunteti hipertensivi sau aveti interdictii de la doctor!

Sursa comunicat: http://forumtigaraelectronica.wordpress.com