Tigara electronica – Sursa de venit la bugetul de sanatate

BUCURESTI - 6 septembrie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Finante / Contabilitate, Monden / Lifestyle, Politic, Sanatate, Social

Sanatatea in Romania a inceput sa fie considerata de multi ca fiind un „lux”. Putini isi permit sa plateasca un medic sau sa isi cumpere medicamentele necesare pentru urmarea unui tratament.

tigara electronica nr1

tigara electronica nr1

 Alege tigari electronice originale! 

www.tigaraelectronica-nr1.ro

Pentru toate aceste probleme ale sistemului de sanatate cea mai des intalnita justificare este ca „nu sunt bani”. Insa, nimeni nu pare sa caute solutii pentru a imbunatatii aceasta situatie.

Noi ne-am gandit sa propunem o solutie pentru a veni in ajutorul celor de la Ministerul Sanatatii. Pentru a rezolva problema care o reprezinta pericolul fumatului dar si lipsa banilor la bugetul sanatatii, Ministerul ar putea folosi tigara electronica.

Daca Ministerul Sanatatii ar organiza programe pentru a informa oamenii de pericolul pe care il reprezinta fumatul si ar include tigara electronica in acestea, ar scadea numarul deceselor de pe urma fumatului dar si numarul fumatorilor bolnavi.

Ministerul Sanatatii a mai organizat campanii de informare a populatiei despre pericolul fumatului dar pana acum acestea nu au dat randament. Insa, includerea tigarilor electronice in aceste programe va avea un impact major asupra populatiei iar rezultatele pozitive nu vor intarzia sa apara. Aceste rezultate sunt bazate pe rata de succes pe care a avut-o tigara electronica pana acum, in randul fumatorilor.

„Comparând România cu alte ţări în care, prin măsuri legislative aspre precum şi programe de consiliere şi tratament medicamentos, se încurajează renunţarea la fumat, am ajuns la concluzia că la fiecare 5500 de români (aproximativ 1 din 1000) care ar renunţa la fumat, s-ar economisi 5.1 miliarde de lei la bugetul de sănătate în următorii 10 ani. Concluzia este că din nici un punct de vedere, nici al sănătăţii şi nici al banilor, România nu îşi permite costurile fumatului", a declarat Prof. Dr. Florin Dumitru Mihălţan, preşedinte Societatea Română de Pneumologie si a Reţelei pentru Prevenirea Fumatului în România”, potrivit site-ului Capital.

Cel mai important este ca prin organizarea acestor programe vor scadea pierderile umane cauzate de fumat dar si numarul fumatorilor bolnavi. Iar, pe langa aceste rezultate incontestabile statul ar putea economisi banii pe care ii foloseste pentru a trata fumatorii bolnavi. Insa, nu doar bugetul statului se va mari de pe urma acestor programe, si bugetul oamenilor care aburesc tigari electronice se va mari deoarece vor economisi banii cheltuiti anterior pe tigari.