Un nou studiu arata ca tigarile electronice au ajutat 9 din 10 fumatori sa renunte la fumat

BUCURESTI - 17 aprilie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Sanatate, Social, Stiinta / Cercetare, Tehnologie

Live site

O cercetare condusa de o echipa de oameni de stiinta de la Universitatea de Est, din Londra, a constatat ca 75% dintre utilizatorii de tigara electronica folosesc acest dispozitiv deoarece il considera mai sigur si considera ca pot renunta la fumat cu el.

TigaraElectronica-NR1

TigaraElectronica-NR1

 Alege tigari electronice de calitate! 

www.tigaraelectronica-nr1.ro

O echipa de cercetatori de la Universitatea de Est, din Londra, a intervievat 1.400 de utilizatori de tigara electronica intre septembrie 2011 si mai 2012 printr-un sondaj online.

Rezultatele cercetarii arata ca 75% dintre utilizatorii de tigara electronica au inceput sa foloseasca acest dispozitiv ca o alternativa pentru fumat, in timp ce 22% au declarat ca au inceput sa foloseasca dispozitivul din alte motive, cum ar fi renuntarea la fumat (7%), din motive de sanatate (6%) sau pentru a evita restrictiile impotriva fumatului (3%).

Probabil cea mai importanta constatare a studiului este ca 86% dintre participanti au raportat ca nu au mai fumat tigari din tutun de cateva saptamani sau luni, de cand folosesc tigara electronica. Cercetatorii au descoperit ca cei mai multi dintre respondenti considera ca sanatatea lor s-a imbunatatit de cand au inceput sa foloseasca tigara electronica.

Doctor Lynne Dawkins, care a condus studiul, in numele Universitatii de Est din Londra, a declarat ca „in ciuda popularitatii in crestere a acestor dispozitive, nu se stie foarte multe despre oamenii care le folosesc si care sunt motivele lor. Acum stim ca sanatatea celor care le folosesc s-a imbunatatit semnificativ, de exemplu tusea de dimineata a disparut sau respiratia lor s-a imbunatatit”.

Acest studiu demonstreaza ca tigara electronica este cel mai eficient mod de renuntare la fumat!