Vanzarile de tigari electronice au depasit vanzarile de plasturi si guma cu nicotina, in Europa

BUCURESTI - 31 ianuarie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate, Stiinta / Cercetare, Tehnologie

Potrivit unei cercetari realizate in Franta, piata terapiilor de inlocuire a nicotinei (guma si plasturi cu nicotina , pastile) a scazut cu 7 procente anul trecut, la aproximativ 100 de milioane de euro. Asta inseamna mai putin decat se presupune ca au fost vanzarile de tigari electronice , in 2013.

TigaraElectronica-NR1

TigaraElectronica-NR1

 Alege tigari electronice de calitate! 

www.tigaraelectronica-nr1.ro

Ziarul Challenges din Franta a facut publica o comparatie intre vanzarile de anul trecut de plasturi si guma cu nicotina si vanzarile de tigari electronice. Potrivit raportul prezentat de acestia, piata de tigari electronice a depasit piata terapiilor de renuntare la fumat (plasturi si guma cu nicotina, pastile), in 2013. Se pare ca motivul principal al declinului pietei terapiilor de renuntare la fumat sunt chiar tigarile electronice. Cresterea masiva a vanzarilor de tigari electronice in Europa nu se putea intampla fara a afecta negativ piata tigarilor din tutun, dar si a terapiilor aprobate de renuntare la fumat.

Inca de la aparitia tigarilor electronice in Europa, companiile farmaceutice au fost implicate in discutiile privind aceste produse. Chiar daca nu s-au afisat direct ca fiind implicate, companii precum Glaxosmithkline sau Johnson & Johnson, au finantat diversi experti care sa participe la discutiile despre tigari electronice, incercand sa strice imaginea acestora.

In ultimele decenii, companiile farmaceutice au avut incasari de sute de milioane de euro din distributia de produse de renuntare la fumat aproape ineficiente. Potrivit studiilor, cea mai mare rata de succes a unui produs de renuntare la fumat, distribuit de companiile farmaceutice, este de 6-7%, foarte aproape de procentul persoanelor care reusesc sa renunte la fumat fara niciun ajutor (de 4%). Mai mult, studiile au aratat ca pe termen lung, 99% dintre fumatorii care au renuntat folosind astfel de metode s-au intors la un moment dat la fumat.

Insa, de aproape 10 ani pe piata din Europa au patruns tigarile electronice, care pana in prezent, s-au dovedit a fi cea mai buna metoda de renuntare la fumat care exista si a existat vreodata pe piata.

Avand in vedere aceste date, nu este de mirare ca aceste companii farmaceutice, care distribuie medicamente de renuntare la fumat, sunt impotriva industriei de tigari electronice si doresc ca Uniunea Europeana sa reglementeze aceste produse ca produse medicamentoase.

Astfel, industria de tigari electronice se zbate sa supravietuieasca in lupta dintre doi titani: producatorii de tutun si companiile farmaceutice.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/tigara-electronica/vanzarile-de-tigari-electronice-au-depasit-vanzarile-de-plasturi-si-guma-cu-nicotina-in-europa