Corul "PRELUDIU” - CONCERT de COLINDE și CÂNTECE de CRĂCIUN

Locul desfasurarii: Ateneul Român

Organizator: Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”

Corul

Corul de cameră „Preludiu”, dirijat de maestrul Voicu Enăchescu, va susţine un concert extraordinar de colinde şi cântece de Crăciun la Ateneul Român, Luni 23 decembrie de la ora 19:00.

Concertele de Crăciun ale Corului „Preludiu” al Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” au devenit deja o tradiţie.

Rafinamentul interpretării, frumuseţea repertoriului abordat, charisma dirijorului Voicu Enăchescu, care de multe ori renunţă la postura sobră a conducătorului tradiţional de cor, în favoarea uneia mai relaxată şi mai apropiată de public – iată „ingredientele” unui concert de succes, gata să recreeze magia Crăciunului, de neratat pentru iubitorii artei autentice de cea mai înaltă calitate.

De la apariţia sa şi până în prezent formaţia a parcurs un drum ascendent, care a consolidat cu fiecare concert, an după an, prestigiul coralei. Mereu primenit, trecând de la statutul de cor de amatori la cel de formaţie profesionistă, „Preludiu” îşi aduce o deosebită contribuţie la transmiterea actului artistic în rândurile publicului meloman din România şi din străinătate, remarcându-se prin măiestria sa interpretativă prin prospeţimea şi, în acelaşi timp, prin maturitatea sa. Secretul rezidă, desigur, în talentul şi muzicalitatea nativă a coriştilor, dublate de aprofundate studii muzicale, dar, fără îndoială, trebuie căutat şi în muzicalitatea, rafinamentul şi deosebitul simţ artistic al dirijorului. Repertoriul Corului de cameră „Preludiu” este vast, cuprinzând peste 400 de lucrări de muzică preclasică, clasică şi romantică, colinde de Crăciun şi cântece religioase, muzică românească şi cântece din muzica popoarelor, lucrări din literatura contemporană, lucrări vocal-simfonice. Trebuie menţionat faptul că toate aceste piese sunt interpretate în limba lor originară.

Biletele se găsesc la Casa de bilete a Ateneului Român - telefon 021-315.68.75Program: Marți - Vineri între orele 12-19.

Despre TINERIMEA ROMANA CENTRUL NATIONAL DE ARTA

CENTRUL NATIONAL DE ARTA „TINERIMEA ROMÂNA” este o instituție publică de cultură unică şi de interes național prin obiectivul sau de activitate, are personalitate juridică şi se află în subordinea MINISTERUL CULTURII.

Confirmare pana la data: 23 December 2013

Participare: Taxa de participare