“PRELUDIU” – Concerte de primăvară

Locul desfasurarii: Curtea Domnească din Târgovişte

Organizator: Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română“

“PRELUDIU” – Concerte de primăvară

Corul de cameră „Preludiu“ al Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română“, care se confundă cu personalitatea celui care i-a dat naştere, prestigiu şi efigie în cultura muzicală românească, maestrul Voicu Enăchescu, abordează o nouă modalitate de întâlnire cu publicul pasionat de acest gen muzical.

Este vorba despre un turneu pe care prestigioasa formaţie corală îl va întreprinde în partea a doua a acestei săptămâni, având recitaluri în mai multe oraşe din sudul ţării, după cum urmează: joi 15 mai, la Biserica „Sf. Nicolae“ din Olteniţa, în cadrul Festivalului de Muzică Religioasă „Eu sunt Învierea şi Viaţa“, sâmbătă, la Curtea Domnească din Târgovişte, în contextul manifestării mai generale „Noaptea Muzeelor“, iar duminică 18 mai, periplul concertistic va ajunge la Catedrala episcopală din Slobozia, în cadrului Festivalului „Ionel Perlea“.

De remarcat locaţiile aparte şi contextul artistic generos pe care se vor proiecta apariţiile Corului „Preludiu“, ale cărui programe de concert, sub bagheta întemeietorului şi magistrului său, Voicu Enăchescu, vor fi inteligent structurate, în funcţie de specificul manifestărilor la care este invitat, fiind adecvate spaţiilor şi evenimentelor respective.

La cei peste 40 de ani de existenţă, Corul „Preludiu“ este un reper valoric inconfundabil în peisajul muzical autohton – şi, de aceea, noile sale întâlniri cu publicul meloman din afara Capitalei sunt mai mult decât binevenite.

Întrucât, la fiecare apariţie, „Preludiu“ străluceşte şi încântă auditoriul, concertele anunţate pentru cele trei reşedinţe de judeţ este de aşteptat să devină momente speciale pentru memoria culturală a comunităţilor respective.

Joi, 29 mai, Corul de cameră „Preludiu“ va susţine un concert la Sala Radio din Capitală, în cadrul festivalului „Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi“.

Despre TINERIMEA ROMANA CENTRUL NATIONAL DE ARTA

CENTRUL NATIONAL DE ARTA „TINERIMEA ROMÂNA” este o instituție publică de cultură unică şi de interes național prin obiectivul sau de activitate, are personalitate juridică şi se află în subordinea MINISTERUL CULTURII.

Confirmare pana la data: 17 mai 2014

Participare: Intrare libera

Taguri: voicu enachescu