“Vine Craciunu’ pe sară”- concert de colinde al corului 'Preludiu'

BUCURESTI - 13 decembrie 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Corul de camera “Preludiu” va prezenta Marti, 22 Decembrie 2009 de la orele 19:00, pe scena Ateneului Roman, concertul de colinde “Vine Craciunu’ pe sara”.

“Vine Craciunu’ pe sară”- concert de colinde al corului 'Preludiu'

Prestigioasa formatie corala, dirijiata de Voicu Enachescu, va darui bucurestenilor un concert de colinde romanesti si cantece de Craciun din repertotiul international. Solisti: Gabriela Madinca si Ciprian Mardare. Acest concert se va bucura de participarea extraordinara a actorului Eusebiu Stefanescu.

De la apariţia sa şi până în prezent formaţia a mers pe un drum ascendent, care a consolidat cu fiecare concert, an după an, prestigiul coralei. Mereu primenit, „Preludiu” îşi aduce o deosebită contribuţie la transmiterea actului artistic în rândurile publicului meloman din România şi din străinătate, remarcându-se prin măiestria sa interpretativă prin prospeţimea şi, în acelaşi timp, prin maturitatea sa. Secretul rezidă, desigur, în talentul şi muzicalitatea nativă a coriştilor, dublate de aprofundate studii muzicale, dar, fără îndoială, trebuie căutat şi în muzicalitatea, rafinamentul şi deosebitul simţ artistic al dirijorului.

Repertoriul Corului de cameră „Preludiu” este vast, cuprinzând peste 350 de lucrări de muzică preclasică, clasică şi romantică, colinde de Crăciun şi cântece religioase, muzică românească şi cântece din muzica popoarelor, lucrări din literatura contemporană, lucrări vocal-simfonice. Trebuie menţionat că toate aceste piese sunt interpretate în limba lor originară.

Despre TINERIMEA ROMANA Centrul National de Arta

Concertul este organizat de Centrul National de Arta “Tinerimea Romana” cu sprijinul Filarmonicii George Enescu.

Biletele s-au pus in vanzare la casa de bilete a Ateneului Roman. Relatii si rezervari la telefon 021/315.68.75.

tinerimea_ro@yahoo.com