VIS-ul lui DAN PURIC la Sala Rapsodia

BUCURESTI - 27 ianuarie 2010

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Joi, 4 Februarie 2010 de la orele 19:30, nu ratati o noua reprezentatie a one man show-ului “VIS” cu Dan Puric.
'In acest spectacol fara fir rosu conducator sunt visele mele adunate de-a lungul timpului. Cu unele am calatorit in lume iar cu altele, pur si simplu, m-am rugat. Vi le ofer pe toate dumneavoastra publicului spectator' (Dan Puric).

VIS-ul lui DAN PURIC la Sala Rapsodia

In viziunea lui Dan Puric, gestul devine cuvantator, mai mult decat un simplu accent indicator si intaritor al sensului salvat, al realitatii 'spiritualizate' in intelect. Limbajul gestic descopera mai nemijlocit decat cel discursiv taina 'Cuvantului facut trup'. Gestul este un altfel de cuvant care manifesta epifania persoanei, intentia neacoperita, nesustrasa spontaneitatii, nesupusa reductiei, nesistematizata, netranspusa in registrul 'dialectic' al gandirii discursive. Curgerea logica deslusitoare a limbajului discursiv pierde, prin precizare, extraordinara diseminare, inmugurire a sensurilor din limbajul gestic.
Spectacolul se bazeaza pe sinteza unor diferite mijloace de expresie scenica dans clasic si modern, step, pantomima, teatru gestual, insertii de lumina si sunete alternand cu taceri pline de tensiune emotionala care dau dimensiune personalitatii artistice a lui Dan Puric. Constructia spectacolului cunoaste un 'crescendo' comic, liric si dramatic, de la umorul subtil si generos al unor povesti si gaguri, la 'peripetii' inspirate din lumea western-ului si a thriller-ului, care culmineaza cu tensiunea incendiara a unui moment coregrafic si nu numai coregrafic, avand fundal sonor piesa 'Adagio', de Albinoni, cu valoare metafizica si transcedentala, conceput ca o 'iconografie' a starilor si framantarilor ce definesc conditia artistului, in special, si conditia umana, in general. Interpretul este, pe rand, cowboy, pianist, mafiot, veteran, victima a comunismului si puscarias, Don Juan sufocat de adoratoarele-mamici etc. Actorul nu intrupeaza doar personajul central al povestilor sale, ci sugereaza permanent si reactiile partenerilor', fie ei politisti, gangsteri, dirijori de orchestra, o spectatoare indragostita de 'solist', ba chiar si un neastamparat cal de rodeo. Unul dintre momentele cele mai spumoase este acela cand actorul ne prezinta o poveste de dragoste, cu iluziile, cautarile, indoielile si abisul despartirilor, totul fiind infatisat doar cu aportul mainilor, mereu frematatoare, mereu expresive si marturisitoare.

Despre TINERIMEA ROMANA Centrul National de Arta

Spectacolul este o productie a Fundatiei ART PRODUCTION si este prezentat in cadrul stagiunii Companiei de teatru PASSE-PARTOUT D.P.
Biletele au preturi cuprinse intre 20 si 40 lei si s-au pus in vanzare la casa de bilete a salii Rapsodia.
Relatii si rezervari la telefon 021/315.89.80 sau 0734.540.593
Sala Rapsodia. Program zilnic intre orele 11-18.