Alegeri SUA 2020 - ce cote au la pariuri candidații pentru postul de Președinte

BUCURESTI - 2 noiembrie 2020

Comunicat tip General in Politic

Data de 3 noiembrie este așteptată cu mare interes de către toți americanii, pentru că atunci se va decide cine va fi Președintele Statelor Unite ale Americii pentru următorii 4 ani. Momentul este poate mai important decât oricând, în condițiile în care SUA este în plină criză sanitara.

Candidați cu viziuni diferite pentru SUA și pentru întreaga planetă

 

Donald Trump și Joe Biden, cei dintre care va fi ales viitorul Președinte SUA, au păreri foarte diferite cu privire la subiecte de interes pentru populație, de aici și interesul major pentru aceste alegeri. Americanii sunt destul de divizați în acest moment, mai ales că fiecare dintre candidați face promisiuni care avantajează o anumită tabără. Spre exemplu, Trump este de partea producătorilor de petrol și a intereselor economice cu orice preț, în timp ce Biden este mai interes de dezvoltarea energiilor regenerabile și planifică investiții masive în acest sens cu rentabilitate pe termen lung.

 

Cei doi au viziuni opuse și în ceea ce privește politica externă, tocmai de aceea la nivel global toți ochii sunt ațintiți pe procesul electoral din SUA, pentru că viitorul planetei ar putea fi influențat de acest rezultat în plan politic și economic. Trump militează pentru apropiere inclusiv de Coreea de Nord și Rusia, dar pentru un război comercial cu China, în timp ce Joe Biden nu pare să aibă în plan dezvoltarea unor relații prea apropiate de state ca Rusia sau Coreea de Nord, dar ar putea să evite conflicte economice cu cel mai puternic stat din Asia.

 

Joe Biden este favorit - cotă 1.55 oferită de Unibet

 

Orice român cu vârsta de cel puțin 18 ani se poate implica în atmosfera alegerilor din SUA și chiar poate profita de inspirația sa, plasând un pariu online. Joe Biden este marele favorit în acest moment pentru a câștiga un mandat de Președinte, cu o cotă de 1.55 la agenția de pariuri Unibet. Cota este 2.50 pentru scenariul în care Donald Trump este validat în alegeri pentru a rămâne la Casa Albă în următorii 4 ani. Analizând istoria alegerilor din SUA, se observă că mereu a existat tensiune până în ultimul moment, iar rezultatele au fost prea puțin previzibile, greu de anticipat cu siguranță. Interesant este că în urmă cu 4 ani Donald Trump a obținut victoria deși avea la agențiile de pariuri o cotă semnificativ mai mare decât cea pe care o are la alegerile actuale.

 

Votul popular - ce candidat obține cel mai mare număr de voturi

 

Dacă în state precum România sistemul electoral este simplu, câștigând candidatul care obține cel mai mare număr de voturi la nivel național, în Statele Unite ale Americii lucrurile sunt diferite. Acolo se numără voturile și în funcție de electori, pe state, iar un candidat poate câștiga dacă are majoritatea electorilor în favoarea sa, fără a conta numărul real de voturi. Sistemul electroral din SUA a fost conceput cu mai bine de un secol în urmă, gândit pentru a nu dezavantaja la votare statele care au populație redusă.

 

În cele mai multe state, dacă un candidat reușește să aibă majoritatea numărului de electori, se consideră că tot statul a votat respectivul candidat. Acum, candidatul Partidului Democrat are cotă 1.15 pentru cucerirea votului popular, iar Donald Trump este considerat a avea șanse foarte reduse la acest capitol - cotă 4.50 pentru ipoteza conform căreia cei mai mulți americani l-ar vota pe actualul Președinte.

 

Republicanii pornesc cu șansa a doua - cotă 2.55 la Unibet

 

Se poate vota inclusiv pe partidul câștigător în aceste alegeri, iar favoriți sunt cei din tabăra lui Joe Bidan, adică Democrații - cotă 1.53 la agenția de pariuri online Unibet. Republicanii (cei din partidul care îl susține pe Donald Trump) par să aibă șanse mai reduse - cotă 2.55 pentru varianta în care aceștia cuceresc majoritatea publicului din SUA. La Unibet se găsesc și alte variante de vot concret pe procentele obținute de partide, opțiuni care au desigur cote mai mari, pe măsura riscurilor asumate.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/tipzor-gamming-advertising-srl-d/alegeri-sua-2020-ce-cote-au-la-pariuri-candidatii-pentru-postul-de-presedinte