Substitute a lansat noua imagine a magazinului online e-Potion

BUCURESTI - 14 septembrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Producătorul și distribuitorul de lichide pentru țigară electronică e-Potion, cu prezență națională în magazinele specializate și cu un portofoliu larg de produse, a anunțat recent lansarea unei noi variante pentru magazinul online propriu, în care va investi în perioada următoare, în paralel cu activitatea de distribuție prin parteneri. Cei de la e-Potion susțin că au o viziune onestă și echilibrată asupra domeniului în care activează, promovând țigara electronică și lichidele consumabile exclusiv ca alternativă la fumat, pentru fumătorii deja existenți, cu scopul renunțării în timp complet la acest viciu.

e-potion.ro

Pe e-potion.ro se pot comanda toate produsele din portofoliu, toată gama de lichide pentru țigară electronică, lichide e-Potion, lichide țigări electronice Smokemania. Website-ul include fel de fel de dispozitive, accesorii, consumabile din acest univers al țigărilor electronice. După cum menționează reprezentanții magazinului online, toate produsele sunt disponibile la comandă online cu livrare rapidă din stoc, oriunde în România.

Substitute S.R.L. firma care operează brandul e-Potion, garantează că produsele livrate sunt originale, sigilate (în formă în care provin de la parteneri) și însoțite de factură fiscală, chitanță (eliberată de administrator sau firma de curierat) și după caz certificat de garanție (pentru produsele care necesită garanție). Produsele din magazinul online sunt în conformitate cu legislația europeană - Directivele CE 67/549/CEE și 1999/45/CE.

În România se estimează că există peste 200.000 de utilizatori de țigară electronică, numărul crescând an de an. Industria vapingului este reglementată conform prevederilor din Directiva privind produsele din tutun (2014/40/UE), care este aplicabilă în statele membre ale Uniunii Europene din mai 2016.

Produsele de tip vaping sunt considerate o alternativă la fumatul clasic. Producătorii promovează avantajele acestor produse, de exemplu prețurile mai mici, lipsa unor substanțe toxice prezente în țigări și eliminarea fumului de țigară atât de deranjant pentru cei din jur, care determină fumat pasiv foarte nociv. În plus, țigările electronice sunt reglementate legal pentru a putea fi utilizate în spații interioare în România, acolo unde fumatul clasic este interzis.

Țigara electronică este asociată evident obiceiului de a fuma, chiar dacă termenul corect este vapare. Prin prezența nicotinei, țigara electronică creează de asemenea dependență. Produsul se comercializează doar în magazine specializare, offline și online, fiind destinat exclusiv celor cu vârsta de peste 18 ani. Producătorii din domeniu recomandă țigara electronică doar ca alternativă la fumatul clasic, practic pe o perioadă limitată, ca etapă de trecere la renunțarea completă la fumat.

În mass-media apar tot mai multe informații despre studii legate de efectele negative ale utilizării de țigară electronică asupra sănătății umane, ceea ce arată că de preferat ar fi evitarea completă a oricăror produse din tutun, precum si dispozitive asociate. Online există opinii pro și contra, însă cert este că riscuri există, nefiind negate nici de jucătorii din industria de specialitate.

Spre exemplu, utilizarea țigaretelor electronice cu conținut de nicotină are un impact nociv semnificativ asupra funcțiilor vasculare, conform unui studiu publicat în revista de specialitate "Vascular Medicine: SAGE Journals", după cum informează sciencedaily.com. Un alt studiu efectuat de Școala de Sănătate Publică Johns Hopkins Bloomberg a descoperit plumb, nichel și metale toxice în vaporii produși de țigările electronice. De cealaltă parte, există și studii care subliniază că țigările electronice ar fi inofensive, dar autoritatea acestora este pusă la îndoială de organizațiile anti-fumat.