3 destinații, 3 idei pentru o vacanță exotică de neuitat

BUCURESTI - 2 octombrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Turism

Sri Lanka, Mauritius și Zanzibar - alege un sejur exotic în această toamnă!

Știu că tânjești după soare, nisip și valuri. Chiar dacă ai fost norocos să mergi, vara aceasta, în vacanță, știu că toamna nu îți dă pace. Nu te lasă să te concentrezi prea bine la muncă și la treburile tale zilnice pentru că, undeva, în mintea ta, se ascunde o mică întrebare îndrăzneață: cum ar fi să merg în următoarea perioadă într-un loc unde să mă bucur de plajă, temperaturi ridicate și peisaje superbe?

Dacă ești o persoană destul de organizată și care dispune și de un buget de minim 1000 EUR / persoană, poți deja să iei în calcul acest scenariu. Îți poți îndeplini dorința de a merge într-o vacanță exotică. Iar propunerile mele pentru această toamnă sunt Sri Lanka, Mauritius și Zanzibar. Așa că îți voi povesti despre fiecare în parte, câte ceva:

Sri Lanka este un loc care își cucerește vizitatorii cu dealurile verzi, plajele sălbatice, apa transparentă, cu tente turcoaz și prin însuflețirea pe care localnicii o oferă. Aflată în sudul Indiei și la nord de cunoscutele insule Maldive, Sri Lanka se bucură de o suprafață insulară destul de generoasă, fiind de aproximativ de trei ori mai mare decât Sicilia și de aproape 20 de ori mai mare decât Mallorca (ca să îți faci o idee mai clară). Cea mai mare parte a populației se află în zona metropolitană a orașului Colombo, unde trăiesc aproximativ 5,6 milioane de locuitori. Ce poate nu știai despre Sri Lanka este faptul că aici există scrieri, obiecte culturale, temple și un întreg patrimoniu al budismului. Drumul Mătăsii s-a extins inclusiv spre meleagurile Indiei și ale Sri Lankăi și acesta este un fapt important pentru întreaga sa istorie. De asemenea, vei putea cunoaște obiceiuri inedite și vei putea afla mai multe despre medicina veche indiană. Iar pe lângă acest frumos patrimoniu pe care îl vei putea cunoaște, te vei bucura de un sejur la plajă, superb. Sunt peste 1300 de km de plaje și 15 dintre cele mai frumoase parcuri și rezervații naturale din lume, cu 350 de cascade. 
Îți recomand un sejur exotic în Sri Lanka, astfel încât să te poți bucura de abosolut toate acestea!


Mauritius este unul dintre locurile unde poți vedea o parte din Paradis. Sau cel puțin, dacă ar fi să-ți imaginezi Paradisul, cred că ar semăna foarte mult cu Mauritius. Sper că m-am făcut înțeleasă. Natura se arată uimitoare, pe această mică insulă din Oceanul Indian. Este "Steaua și cheia Oceanului Indian". Deși mult mai mică decât Sri Lanka, Mauritius este o insulă deosebită și ea. Un melaj de culturi, de obiceiuri și de frumusețe. Oamenii sunt multi-etnici, multi-lingvisti si multi-religiosi. Deci vorbim de un loc în care tolerarea și libertățile primează. Nu întâmplător, economia din Mauritius este una dintre cele mai dezvoltate din regiunea africană. Serviciile turistice au și ele o contributie importanta la nivelul economiei. Aici vei găsi inclusiv resorturi de calitate, cu piscine, cu servicii spa și masaje terapeutice. Restaurante internaționale și oameni cu zâmbetul pe buze. Grand Baie, Flic en Flac, Central Plateau și Trou aux Bichex sunt zonele cele mai vizitate de turiști. Îți va plăcea mult în acest sejur exotic, în Mauritius!

Cel mai înalt vârf al Africii – Kilimanjaro, cel mai adânc lac al Africii – Tanganyika, cel mai mare lac al Africii – Lacul Victoria. Plus două dintre cele mai importante parcuri ale continentului: Parcului National Serengeti, Parcul Naţional al Craterului Ngorongoro. Și prin asta cred că ți-ai făcut o părere. 
Plaje foarte întinse, nisip fin, ape clare și recife de corali atrag numeroși dorinici de aventură și iubitori ai naturii. Zanzibar (Tanzania) mai este cunoscută și ca "Spice Island". Asta pentru că aici, principala industrie este cea a condimentelor, a prafurilor parfumate și a colorate. Cuișoare, scorțișoară, nucșoară sau piper negru - toate acestea se cultivă și se comercializează intens, oferind o mare contribuție la creșterea economică. 
O excursie la Nakupenda Beach, la Stone Town sau chiar un Spices tour trebuie să încerci!