3 lucruri de știut despre implanturi mamare

BUCURESTI - 6 mai 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Augmentarea mamară sau mărirea sânilor cu implanturi mamare reprezintă o procedură chirurgicală cosmetică cu scopul de a crește mărimea și proporția sânilor, făcându-i să devină mai fermi și mai voluminoși.

Dacă ai sânii plați, asimetrici sau lipsiți de volum din cauza sarcinii, a scăderii în greutate sau a procesului natural de îmbătrânire, procedura de mărire a sânilor ar putea ajuta la crearea unei forme mai pline și mai curbate.

Nu ești sigură de unde să începi? Ai dori să afli mai multe despre augmentarea mamară? În continuarea materialului, am pregătit trei lucruri pe care ar trebui să le știi despre implanturi mamare:

1. Implanturile mamare pot arăta complet natural 

Aici, la Clinica BePerfect București, oferim atât implanturi de silicon anatomice pentru un aspect natural și discret, cât și implanturi de silicon rotunde pentru un aspect vizibil schimbat și un decolteu mai plin. Implanturi anatomice cunoscute şi sub denumirea de “implanturi în formă de lacrimă” au devenit din ce în ce mai populare, deoarece urmăresc îndeaproape silueta unui sân natural și pot arăta foarte naturale.

2. Recuperarea nu mai durează atât de mult

Mărirea sânilor cu implanturi mamare presupune o operație majoră, prin urmare este necesară o perioadă semnificativă de recuperare pentru vindecarea și îngrijirea corpului. Dar este bine să știm că , în prezent, timpul de recuperare a devenit mult mai scurt. Datorită tehnicilor chirurgicale avansate, pot fi utilizate incizii mai mici, ceea ce înseamnă mai puține cusături și un timp de recuperare mult mai rapid. Perioada cuprinsă între intervenția chirurgicală și revenirea pe picioare, poate dura aproximativ șapte zile, deși majoritatea pacientelor preferă să se întoarcă la muncă după două săptămâni. 

3. Sfaturi utile pentru a accelera recuperarea

O recuperare completă trebuie făcută în decurs de șase până la opt săptămâni, timp în care trebuie evitate exercițiile și activitățile intense pentru a evita deplasarea implanturilor și a avea un rezultat cât mai bun. Persoanele sportive pot face antrenamente ușoare după primele două săptămâni și se pot întoarce la rutina normală după șase săptămâni.

Pacienta trebuie să poarte sutiene de compresie post-chirurgicale în orice moment în zilele și săptămânile de după procedură, pentru a ajuta corpul să se stabilească și să susțină vindecarea eficientă a noilor implanturi.

Respectarea unei diete sănătoase bogate în substanțe nutritive ajută corpul să obțină hrana potrivită pentru a se vindeca eficient. Se recomandă fructele și legumele proaspete, proteine ​​slabe precum porc, pui, tofu și fasole și pește pentru omega 3, acidul gras esențial care ajută la absorbția nutrienților.