3 vacanțe exotice de reținut: Sri Lanka, Mexic și Republica Dominicană

BUCURESTI - 14 martie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Turism

Ce ne așteptă într-o vacanță exotică?

Vacanță exotică în Sri Lanka

Voi începe, neîntâmplător, cu Sri Lanka. De ce? Pentru că, din punctul meu de vedere, în Sri Lanka vei petrece o vacanță plină de aventură și de îmbogățire din punct de vedere cultural. O vacanță în Sri Lanka nu este doar una exotică în sensul reliefului și al climei ci inclusiv practile locale, oamenii, obiceiurile, bucătăria sau templele locale te vor face să te simți într-o altă lume și în alte timpuri. Țara cu cea mai veche tradiție în medicina veche (indiană), locul unde poți face safari în junglă. În Sri Lanka, te sfătuiesc să faci o excursie în Parcul Național Udawalawe și să vizitezi fortăreața și templele Sigiriyei.Martie şi aprilie sunt lunile cu cele mai puţine precipitaţii, iar din iunie şi până în septembrie temperaturile au valorile cele mai scăzute.
Vaccinurile nu sunt obligatorii dar pentru o bună protecţie se recomandă vaccinarea împotriva Poliomielitei, tetanos şi hepatitei tip A și B. De asemenea, vaccinarea pentru Tifos este recomandată pentru cei care vor să se aventureze în afara zonelor turistice și mai ales în sezonul umed. Îți recomand să consulți un medic specialist pentru un control amănunțit.

Viza: Cetăţenii români care merg în vacanță în Sri Lanka au nevoie de viză, care se poate obţine de la agenţiile de turism care oferă pachete pentru Sri Lanka sau online.

Vacanță exotică în Mexic

Cancun și Riviera Maya sunt cele mai renumite destinații din Mexic, fiind printre cele mai vizitate destinații exotice din lume. Fotografiile cu plajele locale au făcut înconjurul lumii iar Mexicul a ajuns să fie foarte dorit, inculsiv de turiștii români cu bugete ceva mai mari. O vacanță de calitate, pentru două persoane în Mexic, costă aproximativ 2000 EUR și peste. Îți recomand să ai în vedere hotelurile de 4 și de 5 stele și adesea, cele de lanț pentru nivelul cunoscut al calității serviciilor. Îți recomand să ai în vedere și excursiile opționale pentru că sunt numeroase locuri care merită descoperite. Și nu uita de bucătăria mexicană care este una dintre cele mai interesante și picante din lume. Restaurantele internaționale îți vor pune la dispoziție, oricum, preparate din diferite bucătării din lume.

Vacanță exotică în Republica Dominicană

Republica Dominicană este o altă destinație de vacanță exotică foarte frumoasă, unde turiștii pot opta pentru un regim all inclusive și pentru relaxare la plajă. Resorturile sunt de calitate, în general, în special în stațiunile foarte cunoscute, ca Punta Cana, Bavaro sau Bayahibe. Recomand, adesea, Republica Domincană în favoarea altor destinații exotice, turiștilor care vor mai degrabă să se relaxeze la plajă și să se bucure de facilitățile unui resort de calitate. 

Poţi opta pentru o vacanţă în Republica Dominicană pe tot parcursul anului dar cea mai indicată perioadă pentru un sejur la plajă, începe din octombrie până în luna mai. Atunci temperaturile sunt numai bune, cuprinse între 25-30 grade. Ține cont că anotimpul ploios începe în iunie şi continuă până aproape de octombrie așa că nu te grăbi să rezervi o vacanță atunci, pentru că ar fi mare păcat să nu prinzi vreme de plajă.