4 lucruri interesante despre paletii de lemn

BUCURESTI - 20 august 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

De cele mai multe ori, cuvântul „palet” nu iese deloc în evidență și nici nu reprezintă un punct de discuție la modă. La o primă impresie nu realizăm exact cât de interesanți sunt, de fapt, paleții. Însă, paleții sunt o resursă naturală regenerabilă, benefică pentru mediu. Paleții de lemn sunt aleși de nenumărate companii atunci când vine vorba de acțiuni legate de distribuție și transportul de mărfuri și produse. În continuare, prezentăm patru fapte interesante despre paleții de lemn:

Paleții de lemn sunt considerați ecologici

Dacă ai adoptat o atitudine responsabilă față de mediu, paleții de lemn reprezintă cea mai bună soluție pentru compania ta și, mai ales, cei de tip second hand! Paleții de plastic sunt realizați cu ulei si gaz, acele resurse prețioase pe cale de a fi epuizate în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat. Pe de altă parte, lemnul este o resursă complet regenerabilă care poate fi reciclată și reutilizată de mai multe ori. 

În prezent, majoritatea paleților de lemn sunt reciclați în mod repetat până în momentul în care nu mai pot fi folosiți. Acest lucru este diferit de alți paleți concepuți din diferite materiale, care sunt mai susceptibile să ajungă într-o groapă de gunoi, creând astfel deșeuri inutile. 

Paleții de lemn sunt foarte versatili

Odată ce paleții de lemn au ajuns la sfârșitul duratei lor de viață, aceștia pot fi defalcați și mărunțiți pentru a fi utilizați în mai multe scopuri. Astfel, paleții pot fi folosiți în compoziția îngrășămintelor pentru grădină și a așternuturilor pentru animale, sau chiar și pentru lemne de foc. Versatilitatea oferită de paleții de lemn este importantă și face ca utilizarea lor să fie mult mai benefică.

Paleții de lemn pot fi transformați în combustibil

Așchiile de lemn reprezintă o modalitate convenabilă și sigură de a produce energie termică, deoarece sunt o alegere durabilă și regenerabilă pentru centrale termoelectrice (CTE). Asemănător cu procesul de reciclare, paleții de lemn care sunt folosiți pentru combustibil reprezintă o altă modalitate prin care pot fi utilizați după data de expirare, crescând versatilitatea acestora. Astfel, paleții de lemn second hand pot fi folosiți din nou pentru reciclare sau pentru combustibil.

Paleții de lemn NU sunt aprovizionați prin defrișare

Se presupune adesea că pădurile sunt tăiate în mod special pentru fabricarea paleților de lemn. Această presupunere este greșită. Paleții de lemn sunt de fapt produsul derivat al lemnului utilizat în construcția caselor și în construcția de mobilier. Orice rămășițe ale acestor procese sunt utilizate pentru construirea paleților de lemn.

RIMO PALLETS PACK SRL deține în stoc, comercializează, cumpără, colectează și repară paleți de lemn second hand pentru a fi folosiți în majoritatea acțiunilor legate de distribuție și transportul de mărfuri și produse din Europa.